1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından müjde! Başvuran herkese 7 farklı yardım yapılacak…
Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından müjde! Başvuran herkese 7 farklı yardım yapılacak…

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından müjde! Başvuran herkese 7 farklı yardım yapılacak…

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından müjde! Başvuran herkese 7 farklı yardım yapılacak…

A+A-

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. 20 bin TL değerinde sosyal yardım ödemeleri başladı. Son zamanlarda gündemde yer alan ödemeler vatandaşların hangi şartlar ile kimlere verilecek diye araştırmasına neden oldu.

Korona virüs süreçlerinde ülkemizde milyonlarca vatandaşın maddi anlamda zorluk çekmesi hükümet kanadından kimse maddi anlamda zorlu süreçlerden geçmesin diye destek ödemeleri gelmesine neden oldu. Başvuran herkes için verilen ödemeler en azından bu zorlu günlerde biraz da olsa rahatlama sunmak için yer alıyor.

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından sunulan yardımlar

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından yaşanan bu zorlu günlerde de yardımlar hız kesmeden devam ediyor. Sosyal devlet anlayışı ile her an vatandaşlarının yanlarında yer alan hükümet kanadı bu zorlu günlerde de destek sunuyor. Sunduğu destekler gıda yardımlarından barınma yardımlarına, yakacak yardımlarından eğitim yardımlarına kadar birçok alana uzanıyor. Bu süreçlerde kişilerin gerekli şartları yerine getirmesi ve başvuru yapması yeterli olacaktır.

  1. Gıda yardımları

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından sunulan yardımların başında gelen gıda yardımları en çok da dini bayramlardan önce ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için verilir. 18 yaş ve üzeri olan kişiler başvururken hane içine giren gelir miktarının kişi başına asgari ücretin üçte birinin altında düşmesine dikkat etmesi gerekir. Bu şart ile yardımlar verilir.

  1. Barınma yardımları

İçinde barınamayacak kadar eski ve sağlıksız olan evler için toplam 20 bin TL ye varan destek ödemeleridir. 18 yaş ve üzeri olan kişiler başvururken hane içine giren gelir miktarının kişi başına asgari ücretin üçte birinin altında düşmesine dikkat etmesi gerekir. Bu şart ile yardımlar verilir.

  1. Yakacak yardımları

Kış aylarında en asgari 500 kg kömür ve odun yardımı olarak ihtiyaç sahibi olan aileler için verilir. 18 yaş ve üzeri olan kişiler başvururken hane içine giren gelir miktarının kişi başına asgari ücretin üçte birinin altında düşmesine dikkat etmesi gerekir. Bu şart ile yardımlar verilir.

  1. Muhtaç asker aileleri için yardılar

Muhtaç durumda olan askerlerin aileleri için her iki ayda bir 400 TL olarak yardımlar verilir. Ödeme alabilmek için hane içine giren gelir miktarının kişi başına asgari ücretin üçte birinin altında düşmesine dikkat etmesi gerekir. Bu şart ile yardımlar verilir.

  1. Yetim ve öksüz yardımları

Annesi, babası ya da her ikisini de kayıp eden yetim ve öksüz yardımları her ay 150 TL olarak verilir. Kız çocukları sigortalı işe girene ya da evlenen kadar bu desteklerden yararlanabilirken erkekler eğitim hayatına devam ediyorsa 25 yaşına, devam etmiyorsa 18 yaşına kadar yararlanabilecekler.

  1. Doğum yardımları
  2. Elektrik yardım ödemeleri de hükümet kanadından sunulan yardımlardan bir tanesidir.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.