1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Duyurdu! 8-9 Ekim Tarihlerinde Herkese 1200 TL Ödeme Yapılacak!
Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Duyurdu!  8-9 Ekim Tarihlerinde Herkese 1200 TL Ödeme Yapılacak!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Duyurdu! 8-9 Ekim Tarihlerinde Herkese 1200 TL Ödeme Yapılacak!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı olan Zehra Zümrüt Selçuk, yapılacak olan nakit yardım desteğine dair açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk yüzlerce kişinin merakla beklediği nakdi ücret desteğinin ne zaman yapılacağına dair bilgiler verdi.

A+A-

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk 8-9 Ekim 2020 tarihleri arasında nakdi ücret ödemelerinin yapılacağını açıkladı. Korona virüs pandemisi sebebi ile ücretsiz izne çıkarılan ya da tamamen işten çıkarılan işçilere özel bir hak tanıdı. Bu hakla mağdur olan vatandaşlar nakdi destek alabilecek.

Bakan Selçuk nakdi destek ile ilgili açıklamalar yaptı. Selçuk 8-9 Ekim tarihleri arasında nakdi ücret ödemelerini yapacağını duyurdu. Korona nedeni ile ücretsiz izne çıkarılan ya da işten çıkarılan işçilere tanına hak nakdi ücret desteği takvimi ile sürüyor. Nakit yardım desteğinin 8-9 Ekim 2020 tarihleri arasında yapılacağı duyuruldu. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler bakanı Selçuk Eylül ayı için nakit ücret desteğinin 8 Ekim tarihinde başlayacağını duyurdu. Pandemi nedeni ile oluşan işsizlik ve pasif işsizlik durumlarında mağduriyet yaşayan vatandaşlarımız için para yardımı yapılması planlandı. Uzun bir süre işsiz kalmak zorunda olan vatandaşlarımız için kısa dönem işsizlik maaşı alma koşullarını sağlayamayan vatandaşlar için oldukça önemli bir duyuru.

8-9 Ekimde Nakdi Destek Yapılacak!

Ekonominin ve vatandaşların oldukça olumsuz etkilendiği bu dönemde vatandaşların yaşam standartları da oldukça olumsuz etkilendi. Devletin bu durumda yapmış olduğu düzenlemeler bu olumsuz dönemin etkilerini azaltmakta önemli adımlar attı. Vatandaşlar hem karantina döneminde hem de sosyal anlamda gerileme yaşadı. Yaşanan bu gerilemeden ötürü maddi anlamda zorluluklar yaşayan yüzlerce vatandaş oldu.

8-9 Ekim aralığında vatandaşların acele etmeden nakit desteği alabileceğini fakat herkesin eksiz alacağından dolayı herhangi bir yığılma ya da acele etme durumunun olmamasını dile getirdi.  Pandemi döneminin kontrol altında kalabilmesi adına devletin uygulamış olduğu projelerin hayatın çok daha normale dönmesine yardımcı oluyor. Borçlanmanın artığı ve vatandaşların alım gücünün azaldığı bu dönemde işsizlik oranları da arttı. Bu olumsuz durumu önleyebilmek adına devlet tarafından mağdur olan herkese nakit yardımı çıktı. Bu desteklerin ne kadar daha süreceği bilinmiyor.

8-9 Ekim Tarihleri Arasında Yapılacak

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Eylül ayı nakit para yardımı desteğinin fazla yoğunluk olmaması adına 8-9 Ekim 2020 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini açıkladı. 15 Mart itibari ile işten atılan ya da ücretsiz izne çıkarılan vatandaşlara 30 Eylül’e kadar iş bulamama şartı ile T.C. kimlik numarasının son iki hanesine göre nakit desteği alabileceklerini duyurdu. T.C. kimlik numarasının sonu 0,2,4 olan vatandaşlar 8 Ekim, 6,8 olan vatandaşlar 9 Ekim 2020 günü nakit desteğini alabilecekler. Nakit yardım desteğinin ne kadar süreceği belirli değil.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.