1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Aile Bakanlığı'ndan Son dakika duyurusu ödemeler başlıyor! Hesaplara 1.684 TL para yatıyor! ATM’den veya PTT’den paralar alınacak!
Aile Bakanlığı'ndan Son dakika duyurusu ödemeler başlıyor! Hesaplara 1.684 TL para yatıyor! ATM’den veya PTT’den paralar alınacak!

Aile Bakanlığı'ndan Son dakika duyurusu ödemeler başlıyor! Hesaplara 1.684 TL para yatıyor! ATM’den veya PTT’den paralar alınacak!

Devlet ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek vermeye devam ederken Temmuz ayı ödemelerinin tamamlandığı ve Ağustos ayının ödemelerinin Temmuz ayında olduğu gibi ay başında yapılacağı belirtildi. Söz konusu ödemelerin ise önümüzdeki ve bir sonraki hafta içinde yapılması bekleniyor. Temmuz ayında hesaplara yaşlılık aylığı olarak 1.298 TL yattı ancak Ağustos ayında yaşlılık aylığı asgari ücret zammı...

A+A-

Devlet ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek vermeye devam ederken Temmuz ayı ödemelerinin tamamlandığı ve Ağustos ayının ödemelerinin Temmuz ayında olduğu gibi ay başında yapılacağı belirtildi. Söz konusu ödemelerin ise önümüzdeki ve bir sonraki hafta içinde yapılması bekleniyor. Temmuz ayında hesaplara yaşlılık aylığı olarak 1.298 TL yattı ancak Ağustos ayında yaşlılık aylığı asgari ücret zammı ile beraber 1.684 TL olurken engelli aylığı da farklı tutarlarda zamlı olarak hesaplara yatacak.

ERKEN ÖDEME BEKLENİYOR

Normal zamanlarda ayın 15’i ile 31’i arasında ödemeler yapılıyordu ancak Temmuz ayında bayram nedeni ile ödemeler erkene çekilmişti. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklama yaptı. Yanık, hak sahiplerine 1.298 TL para ödemesi yapılacağını söylemişti. Temmuz ayında bu şekilde yapılan ödemeler doğrultusunda Ağustos ayında da erken ödeme yapılması bekleniyor.

BAKAN YANIK’IN AÇIKLAMALARI

Bakan Yanık, konuya ilişkin yapmış olduğu açıklamasında, “Engelli ve yaşlı vatandaşların toplumsal hayata tam ve etkin katılımları ile bağımsız şekilde yaşayabilmeleri için öğrenimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata her alanda yanındayız. Bu doğrultuda Haziran ayında 1 milyar 499 milyon lira ücretinde yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatırdık” ifadelerine yer vermişti.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Temmuz ayında asgari ücrete yapılan yüzde 30 oranındaki ara zammın ardından yaşlılık maaşı da arttı. Buna göre; yaşlılık aylığı 1296 TL’den 1684 liraya yükselmiş olduğu belirtildi.

Yeni asgari ücretle yüzde 40-69 oranlarında engelliliği bulunanlar için engelli aylığı bin 124 lira, yüzde 70 ve üzerinde engellilik oranı olanlar için ise engelli aylığı bin 687 lira, engelli yakını aylığı da bin 124 lira olduğu aktarıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.