1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Aile bakanlığından müjde! Yeniden pandemi sosyal yardım ödemeleri verilecek… Ödeme tutarları ve başvuru şartları belli oldu!
Aile bakanlığından müjde! Yeniden pandemi sosyal yardım ödemeleri verilecek… Ödeme tutarları ve başvuru şartları belli oldu!

Aile bakanlığından müjde! Yeniden pandemi sosyal yardım ödemeleri verilecek… Ödeme tutarları ve başvuru şartları belli oldu!

Korona virüs salgını ile beraber meydana gelen pandemi sosyal yardım ödemelerinin ilk üç faz ödemesi yapıldıktan sonra dördüncü faz ödemelerine geçildi. Yaşanan zorlu günlerde bir de maddi anlamda zorluk çeken vatandaşlara yardımcı olabilmek için ilk üç faz içerisinde 1000 TL yardım ödemeleri verildi.

A+A-

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı kapsamında vatandaşlar için sosyal yardım ödemeleri ihtiyacı olan aileler için veriliyor. Yeni gelen talep ile beraber yetim ve dul maaşı alan vatandaşlar için de 1000 TL sosyal yardım ödemelerinin verilecek olduğu hakkında bilgi geldi.

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı kapsamında ilk üç faz ile sosyal yardım ödemelerinin yapılmasının ardından dördüncü faz ödemelerine geçildi. 4. Faz sosyal yardım ödemeleri ile beraber bakanlık kapsamında büyük bir bütçe ayrılması açıklandı. Bakanlıktan gelen açıklamaya göre bu ödemeler son bir kez daha yapılacak. Ödeme miktarı bu süreçlerde 1000 TL değil de 1250 TL olarak verileceği aktarıldı.

4. faz ödemelerinde yardımlar ne zaman başlayacak?

Vatandaşlar için yapılan sosyal yardım ödemeleri kapsamında pazartesi günü itibari ile dördüncü faz ödemleri başlayacak. Bu sefer emekli, ihtiyaç sahibi olan, yetim ve dul olan vatandaşlar için de 1250 TL değerinde yardımlar verilecekler. Korona virüs ile salgın süreçlerinde milyonlarca vatandaş ciddi anlamda zorlu günlerden geçiyor. Bu sefer ilk ödemelerin emekli vatandaşlar için geleceği de açıklandı.

TÜED açıklama yaptı…

Mart ayından bu yana kadar ülkemizde de ortalama olarak bir yıldır sosyal yardım ödemeleri vatandaşlar içi veriliyor. İlk olarak üç faz içerisinde 1000 TL olarak yapılan sosyal yardım ödemeleri emekliler için verilmiyordu. TÜED tarafından gelen yazılı talep karşısında düşük maaşlı yetim ve dul maaşı alan vatandaşlar için de verilecek olduğu aktarıldı. Bu sayede yetim ve dul maaşı alarak geçimlerini sağlayanlar için de sosyal yardımlar verilecek mi diye merak ediliyor. TÜED tarafından gelen talepler karşısında eğer bir vatandaşın geliri olsa bile bu yardımlardan yararlanması için bir engel olmaması gerektiğine dair bildiri yayınlandı. Bu sadece 4. Faz ödemeleri de istenen şartlara uyan vatandaşlar için maaşları olsa bile verilecek.

Emekli, dul ve yetimler için de 4. Faz ödemeleri verilecek…

TÜED kapsamında gelen açıklamaya göre korona virüs ile salgın süreçlerinde verilen yardımlardan birçok kesim yararlanacak. Dul, yetim ya da emekli maaşı alanlar her ne kadar ilk üç ödemeden yararlanamasa bile dördüncü faz ödemelerinden yararlanabilecekler. TÜED tarafından gelen bildiri ile ilk yapılacak olan ödemelere emeklilerden başlanacağı da dikkatleri çekti.

Yaptığı açıklama sırasında bir yandan da; ‘’ mart ayından bu yana kadar yaşanan zorlu süreçlerde vatandaşlar için ilk üç faz olarak sosyal yardım ödemeleri kapsamında 1000 TL ödemeler verildi. Fakat bu anlarda düzenli bir şekilde geliri olan vatandaşlar yardıma başvuru yapmalarına izin verilmedi. Fakat düşük miktarda emekli, dul ve yetim maaşı alan vatandaşların da başvuru yapması istendi. Hanede yer alan kişi sayısına göre asgari ücretin üçte birinin altında gelir düşüyorsa bu vatandaşlar için de 1000 TL değerinde sosyal yardımlar ödenmelidir. ‘’ şeklinde açıklamasını duyurdu. Bir yandan da emekliliğe geçiş kapsamında gelen son düzenlemeler için TÜED detaylı bilgileri aktardı. Son olarak gelen düzenlemeler ile beraber 2019 yılının şubat ayında alınan bir karar ile beraber en düşük emekli maaşları 1000 TL oldu. Fakat 2020 yılının mart ayında meydana gelen salgından dolayı bu maaşlar en düşük 1500 TL seviyesine çekildi. Düzenlemeler her ne kadar yapılsa bile dul ve yetim maaşı alan vatandaşlar için bunun yeterli olmadığı aktarıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum