1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Aile Bakanlığından Müjde! PTT Aracılığıyla Kadınlara Yıllarca Sürecek 1.870 TL Ödeme Başvuruları Başladı!
Aile Bakanlığından Müjde! PTT Aracılığıyla Kadınlara Yıllarca Sürecek 1.870 TL Ödeme Başvuruları Başladı!

Aile Bakanlığından Müjde! PTT Aracılığıyla Kadınlara Yıllarca Sürecek 1.870 TL Ödeme Başvuruları Başladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerle ilgili yeni bir açıklama geldi. Her ay düzenli olarak yapılan 1.870 TL'lik ödemeler artık PTT üzerinden yapılacak. İşte ödeme hakkındaki tüm detaylar...

A+A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan ödemelerle ilgili yeni bir açıklama geldi. Her ay düzenli olarak yapılan 1.870 TL'lik ödemeler artık PTT üzerinden yapılacak. İşte ödeme hakkındaki tüm detaylar:

Devlet, sunduğu desteklerde kadınları da unutmadı. Ev hanımı olduğunu belirten ve maddi destek ihtiyacı bulunan kadınlara yönelik her ay düzenli olarak ödeme yapılıyor. Yapılan açıklamaya göre çalışmayan ev hanımlarına dul ve yetim aylığı olarak ödeme yapılmaktadır. Babası vefat eden veya eşini kaybeden kadınlar, bu düzenli ödemelerden yararlanabilir. Ödeme hakkındaki detaylar şu şekildedir:

Kimler Ödeme Alabilir?

Sigortalı olarak çalışan bir bireyin vefat etmesi durumunda geride kalan eşi, çocukları veya anne ve babası varsa bu kişilere maaş bağlanmaktadır. Yasalarda belirtilen kural ise alınan son maaşın miktarının %75'i eşe bağlandığı durumda eş çalışıyorsa bu oranın %50 olarak hesaplandığıdır. Eğer 2'den fazla yetim çocuk varsa, eş için %50, yetim çocuklar için %25 oranında maaş bağlanır.

Ödeme Tutarı Ne Kadar?

Yetim ve dul maaşı alan bireyler için en düşük emekli maaşı üzerinden hesaplama yapılmaktadır. 2023 yılı Ocak ayında en düşük emekli maaşı 5.500 TL olarak belirlenmiştir. Hesaplamaların belirlenen tutar üzerinden yapıldığı belirtilmektedir. %25'lik dilimde yer alan kişiler için 1.375 TL, %50'lik dilimde yer alan kişiler için 2.750 TL, %75'lik dilimde yer alan kişiler için ise 4.125 TL ödeme yapılmaktadır. 2023 yılı kapsamında yeterli bulunmayan emekli maaşlarına %36 oranında zam yapılmış, bu karar kapsamında maaş tutarı 7.500 TL yükseltilmiş, zam oranında ödemelere 1.870 TL eklenmiştir.

Çocukların belirlenen şartlara uygun olması durumunda yetim maaşı alabileceği açıklanmıştır. Erkek çocukları için 18 yaşına kadar ödeme yapılacağı belirtilirken, öğrenci olması durumunda ödemelerin 20 yaşına kadar devam edeceği ifade edilmiştir. Üniversite öğrencisi olması durumunda ise 25 yaşına kadar yetim aylığından yararlanabileceği söylenmiştir. Kız çocukları ise evlenmediği süre boyunca ömür boyu yetim aylığından faydalanabilir. Sigortalı olarak çalışan bir babanın evli kızı ise babası öldüğünde evli olsa dahi boşandığı anda yetim kapsamında yer aldığı için ödemelerden faydalanabilir.

Başvuru Süreci

Başvuru süreci oldukça basittir ve aileler, bu yardımlardan faydalanmak için gerekli belgelerle birlikte başvuruda bulunabilirler. Başvuru yapmak isteyen aileler, yakınlarındaki Aile Destek Merkezleri'ni ziyaret edebilirler veya online başvuru seçeneklerini kullanabilirler.

Devlet, dar gelirli ailelere destek sağlayarak toplumun daha geniş bir kesiminin refahını artırmayı amaçlamaktadır. Aile Bakanlığı'nın dar gelirli ailelere yönelik 1.870 TL nakdi yardım fırsatı, ekonomik olarak zor durumda olan ailelere umut olacak ve onların güçlüklerle başa çıkmalarına yardımcı olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.