1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Aile bakanlığından müjde: Çocuğu olan yaşadı! Tüm öğrencilere geri ödemesiz 4634 TL sosyal yardım...
Aile bakanlığından müjde: Çocuğu olan yaşadı! Tüm öğrencilere geri ödemesiz 4634 TL sosyal yardım...

Aile bakanlığından müjde: Çocuğu olan yaşadı! Tüm öğrencilere geri ödemesiz 4634 TL sosyal yardım...

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; yaptığı açıklama sırasında ilk öğretim öğrencilerinden yüksek öğretim öğrencilerine kadar geri ödemesiz nakdi yardımlarda bulunacağını açıkladı. Kimlere ne kadar yardım yapılacağı ve hangi şartlar ile ödeneceği detaylarına yer verildi.

A+A-

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; bakanlık aracılığıyla muhtaç aileler ve öğrencilere verilen sosyal yardımlar hakkında genel bir açıklamada bulundu. Açıklaması sırasında devletin öğrencilere karşı çok cömert bir yapısının olduğuna değinirken "şehitlerimizden bize emanet kalan çocuklar - harp ve vazife malullerinin çocukları için devlet hazinesinden 63 milyon TL sosyal yardım dağıtılacağı" konusunda bilgilendirmeler yaptı.

Tam 63 milyon TL yardım...

Eğitim ve öğretimiçin yapılan yardım kapsamına gün içinde başlanmış olduğunun duyurusu yapılırken aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk" eğitim ve öğretim için yapılan destekler için SGK sayesinde toplam yirmi bin öğrenciye 63 milyon TL yardım dağıtılacak olduğu - eğitim konusunda olan desteklerin devam ettirme misyonu ile ilerlenecek olduğuna" değindi.

Öğrencilere yapılan nakit yardımı…

2020 ve 2021eğitim ve öğretim yılı ile ilgili yapılan yardımların miktarına da açıklaması sırasında değinen Selçuk; ‘’ 2020 ve 2021 eğitim öğretim yılı için ilk öğretim düzeyinde olan öğrenciler için 2317 TL, orta öğretim düzeylerinde olan öğrenciler için 3475 TL, yükseköğretimlerde eğitim gören öğrenciler için 4634 TL ödemeler yapılacak’’ şeklinde aktardı.

Kimlere eğitim yardımları verilecek?

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıklama yaparken kimlerin eğitim ve öğretim yardımlarını alabileceğini anlattı. Yardımlardan yararlanmak için başvuru yapmak gerekmiyor. SGK kurumları aracılığıyla MEB ve YÖK başkanlığından alınan kayıtlara göre yardım yapılması uygun görülen öğrenciler belirlenecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler