1. HABERLER

  2. DEVLET YARDIMLARI

  3. Aile Bakanlığı'ndan çocuklu ailelere SED yardımı! Dar gelirli ailelere 3038 TL destek ödemesi yapılacak!
Aile Bakanlığı'ndan çocuklu ailelere SED yardımı! Dar gelirli ailelere 3038 TL destek ödemesi yapılacak!

Aile Bakanlığı'ndan çocuklu ailelere SED yardımı! Dar gelirli ailelere 3038 TL destek ödemesi yapılacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tüm eğitim kademelerinde çocuklu ailelere öğrenci yardımı yapmaktadır. Destek paketi, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteye giden çocuğu olan aileler için çocuk başına en az 3038 TL'dir.

A+A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, tüm eğitim kademelerinde çocuklu ailelere öğrenci yardımı yapmaktadır. Destek paketi, ilkokul, ortaokul, lise ve üniversiteye giden çocuğu olan aileler için çocuk başına en az 3038 TL'dir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tüm vatandaşlara olduğu gibi öğrencilere de yardım eli uzatıyor. İlkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik sosyal yardım duyurusu yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na başvuran aileler çocukları için öğrenci yardımı alabilirler. Tüm eğitim kademeleri için sağlanan asgari öğrenci yardımı tutarı 3038 TL'dir. Başvuru şartları ve detayları yazımızda bulabilirsiniz.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öğrencilere nakit desteği sağlamaya devam ediyor. Dar gelirli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların imdadına yetişen Bakanlık, şimdi de sosyal ve ekonomik desteğe ihtiyacı olan çocuklu ailelere yardım ediyor. Çocuklarını okutmakta güçlük çeken veya maddi durumları çocuklarının okul masraflarını karşılamaya yetmeyen aileler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan SED yardımı alabilirler.

SED yardımının miktarı çocukların eğitim durumuna göre değişmektedir. Ayrıca devlet koruması altındaki çocuklara SED yardımı ödemeleri de yapılmaktadır. Devlet koruması altındaki çocuklar da kurumdan ayrıldıktan sonra da bu yardımdan yararlanabilmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan tüm sosyal yardım ödemelerinde olduğu gibi SED yardım ödemelerinde de kişi başına hanehalkı geliri dikkate alınmaktadır. Hanede kişi başına düşen gelir asgari ücretin üçte birinden az ise SED yardımı almak mümkündür. Bu ödeneği alabilmek için çocuğun okula devam ediyor olması da şarttır. Yukarıda da belirttiğimiz gibi devlet koruması altındaki çocuklara ve kurumdan ayrılanlara da bu ödemeler yapılmaktadır. SED yardım ödemeleri 12 ay boyunca kesintisiz olarak sağlanmaktadır.

Devletten ekonomik ve sosyal yardım almak için başvuru şartları da ilgi çekicidir. SED yardımı başvuruları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakıflarına şahsen yapılabilir. Başvuru yapan ailelerin yanlarında kendi nüfus cüzdanı ve çocuklarının nüfus cüzdanı olması gerekmektedir.

18 yaş altı çocuklar için aileleri, 18 yaş üstü çocuklar için ise bireysel başvuru kabul edilmektedir. SED yardımı için bir diğer başvuru yöntemi de e-devlet portalı üzerinden yapılmaktadır. SED yardımı başvuru formunu, TC kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlet'e giriş yaparak doldurabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler