1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Aile Bakanlığından Beklenen Müjde Geldi! Her Aile İçin 1248 TL Sosyal Yardım Desteği Geliyor… Başvuru Şartları Neler?
Aile Bakanlığından Beklenen Müjde Geldi! Her Aile İçin 1248 TL Sosyal Yardım Desteği Geliyor… Başvuru Şartları Neler?

Aile Bakanlığından Beklenen Müjde Geldi! Her Aile İçin 1248 TL Sosyal Yardım Desteği Geliyor… Başvuru Şartları Neler?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı çocuklara okuldan arda kalan zamanlarını kaliteli ve verimli kullanabilmeleri adına başlattığı Okul Destek Projesinde bugüne kadar 16 bin 57 çocuğun yüzünü güldürdü.

A+A-

. Bakanlık Sosyal Ekonomik Destek Kapsamında 2020 yılından itibaren her çocuk için okul öncesi eğitimi destekleyebilmek adına aylık 693 TL, ilköğretim okuyan çocuklar için 1040 TL, ortaöğretim de öğrenim gören çocuklar için ise 1110 TL, yükseköğrenim için de 1248 TL maddi destekte bulunuyor. SED ile çocuklarımızı aile yanında destekleyerek aile bütünlüğünün korunmasını sağlıyor.

Sosyal ve ekonomik destek hizmeti içerisinde yer alan ve temel ihtiyaçları karşılamak adına zorluk çeken aileler için çocukların ailelerinden uzak durmamaları adına ihtiyaçlarının karşılanması için sunulan desteklerden biridir. Bu destekler kimlere verilecek? Kimler yararlanabilecek? SED olarak adlandırılan yardımlar pek çok çocuğun ihtiyaçlarının karşılanmasını sağladı.

Toplam 138 Milyon TL Ödeme Yapılacak!

SED ödemeleri hakkında detaylı bir şekilde bilgi aktaran Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk SED ödemesi adı altında 131.000 çocuğumuz faydalanıyor. Hizmette yer alan çocuklara toplamda 138 Milyon TL ödeme yapılacağını duyurdu. SED yardımı ile çocuklarımızın ailelerinin yanında kalmalarını destekleyerek aile bütünlüğünün koruyup kollanmasına bir katkıda bulunuyoruz. Burada tüm çocuklarımızın olumsuz etkilenmemesini önemsiyoruz. İfadeleri ile açıklamada bulundu. Ödemeler bugün SED ödemesi alan çocukların ailelerine yapılacak.

SED Nedir?

Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede idam ettirmekte olan ailelerin kendi kendine yeterli hale gelene kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacıyla geçici bir süre verilen maddi desteğe SED denir.

SED Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bakanlık SED kapsamında 2020 yılı itibari ile çocuk başına okul öncesi dönem için 693 TL, ilköğretim için 1110 TL, yükseköğrenim de eğitim alan öğrenciler için 1248 TL maddi yardım desteğinde bulunuyor. SED yardımından gelir seviyesi düşük olan aileler ve sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan çocuklar yararlanabiliyor. SED başvuruları Bakanlık İl Müdürlükleri veya Sosyal Hizmetler merkezlerine yapılıyor. İnceleme sonucu yapılan yardımlar öğrencilere her ay yapılmaktadır.

SED Başvurusu Nereye Yapılır?

SED başvuruları şahsen yapılır. İl Müdürlüğü veya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine kişisel olarak dilekçe ile başvuruda bulunulur. E-devlet üzerinden de başvuru yapabilirisiniz.

Başvuru İçin Gerekli Evraklar:

  • Dilekçe
  • T.C kimlik numarası
  • Öğrencinin sağlık raporu ve öğrenci belgesi
  • İş-kur veya meslek kurslarına başvurduğuna dair belgeler, meslek bilgi ya da belgeleri

SED Ödemeleri Ne Kadar?

Ödemeler memur maaş katsayısının artışına bağlı olarak verilen ekonomik destek miktarında artış sağlar. Sosyal ekonomik destek hizmeti kapsamında çocukları korumak ve çocuklara daha iyi bir gelecek sağlayabilmek adına aynı hane içerisinde en fazla 2 çocuğa ekonomik destek sağlanıyor. Hakkında korunma kararı alınan, sosyal hizmet kuruluşlarında hayatını idam ettiren verilen destekler ile çocuğun yakınları ya da aileleri tarafından yanlarına alınabilecek özelliklere sahip kurum bakımından ailesine geri döndürülen çocuklar için herhangi bir sınırlandırılma bulunmuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.