1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Aile Bakanlığı Müjdeyi Verdi! Bütün Ailelere 1248 TL sosyal yardım desteği yapılacak…İşte Başvuru Şartları Ve Ayrıntılar!
Aile Bakanlığı Müjdeyi Verdi! Bütün Ailelere 1248 TL sosyal yardım desteği yapılacak…İşte Başvuru Şartları Ve Ayrıntılar!

Aile Bakanlığı Müjdeyi Verdi! Bütün Ailelere 1248 TL sosyal yardım desteği yapılacak…İşte Başvuru Şartları Ve Ayrıntılar!

Ekonomik ve sosyal destek hizmeti kapsamında yer alan ve temel ihtiyaçları karşılamak adına zorluk çeken vatandaşlar için çocukların ailelerinden ayrılmak zorunda kalmadan ihtiyaçlarının karşılanması adına verilen yardımlardan bir tanesidir. Bu yardımlar nasıl alınacak, kimlere verilecek ve başvuru şartları neler olacak? İşte Ayrıntılar...

A+A-

Aileler için Psiko deste sosyal destek yanı sıra sosyal ekonomik destekler verilmeye son hızı ile devam ediyor. Gelir seviyesi normalin altında olan ailelerin çocuklarının eğitimlerinde sorun olmasına engel olmak için tam 1248 TL değerinde yardımlar sunulmaya devam ediyor. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından Türk aileleri için verilecek olan destek 2016 yılından bu süreçlere kadar göçmen ailelere de verilmeye devam ediliyor. Peki başvurular nasıl olacak ve kimler için verilecek?

Bakanlık tarafından sosyal ekonomik destek paketi ile beraber 2020 yılından bu zamanlara kadar her çocuk adına okul öncesi gerekli olan eğitimlerin sağlanabilmesi adına aylık olarak 693 TL ödemeler yapılırken ilköğretim düzeyinde olan çocuklar için 1040, orta öğretim düzeyinde olan çocuklar için de 1248 TL değerinde yardımlar devam ediyor.

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından verilen SED nedir?

Gelir durumu yeterli olmayan ailelerin çocuklarının eğitimlerini tam anlamı ile desteklemek konusunda yetersiz olan aileler için SED destekleri veriliyor. Bu sayede kimse çocuklarından ayrı kalmak zorunda kalmıyor.

SED okul destek ödemeleri ne kadar ?

  • Okul öncesi eğitim adına ödenen ücret 456,28 TL
  • İlköğretim düzeyinde öğrenciler için ödenen ücret 684,41 TL
  • Orta öğretim düzeyinde öğrenciler için verilen Sed yardımı 730,04 TL
  • Orta öğretim okula devam etmeyen öğrenciler için ödenecek ücret 730,04 TL
  • Yüksek öğretim düzeyinde olan öğrencilere ödenen ücret 821,30 TL
  • Bakımdan ayrılan gençler için ödenecek olan ücret 365,02 TL değerinde belirlemeler ile yer alıyor.

Okul destek projeleri sayesinde binlerce çocuğun başarısı ile daha kapsamlı bir şekilde yapılabilmeleri ve okul destek projelerinin verilmesi ile beraber bu süreçlere kadar 16075 çocuk faydalandı. Okul dışında da daha kaliteli ve verimli bir ortam için desteklemeler devam ediyor. SED kapsamı içerisinde maddi olarak olan çocuklar için projeleri ile devam ediyor. Hem rehberlik açısından hem de kültürel - sportif - sanatsal ve akademik olarak etkinlikler ile desteklenmeye devam ediyor.

SED için başvurular nasıl yapılır?

Kurum bakımlarından ayrılmış olan gençler için bireylere de özel  bir şekilde SED hizmetleri sağlanmaya devam ediyor. Bu hizmet ile ekonomik durumların da elverişli bir şekilde yer alınmadığı ve yoksulluk nedenleri ile de desteklenmeyen durumlar için veriliyor. Normal süreçler içerisinde kurum himayesi içerisinde olan çocuklar için de verilmeye devam ediliyor. Gerekli desteklerin yanı sıra çocukların ailelerin yanlarından ayrılmasın ve yanlarında kalsınlar diye devam ediyor.

SED başvuruları ile beraber Bakanlığın il müdürlükleri içerisinde ya da sosyal hizmet merkezlerinde devam ediyor. Destek olunan sosyal incelemeler sonucunda ise aileler için yeterli destekler sunulmaya devam ediyor.

SED başvuruları adına hangi evraklar gerekli olur ve başvuru şartları neler olacaktır?

SED başvuru sırasında gerekli evrakların ve şartların tam anlamı ile karşılanması gerekir. Bu gerekli olan şart ve evraklar;

  • Şahsa ait kimlik belgeleri
  • Öğrencilik belgesi
  • Taleplere göre sağlık raporu
  • İş meslek ve kurslarına yapılan başvuruların gösterildiği evraklar
  • Kuruluşlar göre istenen diğer evraklar

SED yardımlarından kimler yararlanma haklarına sahip olacaktır?

Sosyal hizmet kuruluşları tarafından bulunan ve maddi anlamda desteklenme durumlarında olan çocukların aile himayelerine dönebilecek olan çocuklar için;

  • SED himayelerinden yararlanılmadığı süreçlerde korumaya muhtaç olan çocuklar
  • Hayati tehlikeleri olan çocukların yanı sıra ameliyatlara girecek olan çocuklar
  • Bakım zorunluluğu olacak çocukların yanı sıra fiziksel ya da zihinsel olarak engeli olan çocuklar
  • Gelir durumlarında düşük olan aileler ve çocukların eğitimlerini desteklemek konusunda eksik olan aileler yararlanma haklarına sahiptir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.