1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Aile Bakanlığı dar gelirlilere bayram öncesi 1.100 TL harçlık yatırıyor: IBAN numarası verenler ATM’den alacak! e-Devletten bugün başvuran alacak!
Aile Bakanlığı dar gelirlilere bayram öncesi 1.100 TL harçlık yatırıyor: IBAN numarası verenler ATM’den alacak! e-Devletten bugün başvuran alacak!

Aile Bakanlığı dar gelirlilere bayram öncesi 1.100 TL harçlık yatırıyor: IBAN numarası verenler ATM’den alacak! e-Devletten bugün başvuran alacak!

Aile Bakanlığı tarafından hane bazlı olarak sosyal destek ödemesi yapıldığı paylaşılırken e-Devlet üzerinden başvuru yapan vatandaşların bu destek ödemesinden yararlanabileceği ifade edildi. Aile Bakanlığı tarafından yapılan yardımlara devam edilirken daha öncesinden yardım almamış olan vatandaşlara 1.100 TL para verildiği belirtildi. Bu ödemeler bayramdan önce yapıldığından vatandaşlar bu ödemele

A+A-

Aile Bakanlığı tarafından hane bazlı olarak sosyal destek ödemesi yapıldığı paylaşılırken e-Devlet üzerinden başvuru yapan vatandaşların bu destek ödemesinden yararlanabileceği ifade edildi. Aile Bakanlığı tarafından yapılan yardımlara devam edilirken daha öncesinden yardım almamış olan vatandaşlara 1.100 TL para verildiği belirtildi. Bu ödemeler bayramdan önce yapıldığından vatandaşlar bu ödemeleri bayram harçlığı olarak nitelendiriyor. Söz konusu destek için başvurular e-Devlet üzerinden yapılacak. Başvuru yapılan sayfa üzerinden daha önce yapılan başvurular da sorgulanabiliyor. Söz konusu destek için ödemelerin yapıldığı ve devam ettiği vurgulandı.

1.100 TL ÖDEME YAPILACAK

Dar gelirli vatandaşlara devlet tarafından destek ödemeleri devam ederken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ödemeler de yapıldığı ifade edildi. Bu destek ile vatandaşlara 1.100 TL ödeme yapılıyor. Ayrıca bu destek ödemeleri başvuruları hakkında bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada başvuruların hangi günlerde kimler tarafından yapılacağı şöyle paylaşıldı:

BAŞVURU GÜNLERİ

T.C. kimlik numarasının Sonu 0 olanlar Pazartesi günü

T.C. kimlik numarasının sonu 2 olanlar Salı günü

T.C. kimlik numarasının sonu 4 olanlar çarşamba günü

T.C. kimlik numarasının sonu 6 olanlar Perşembe günü

T.C. kimlik numarasının sonu 8 olanlar Cuma günü

Cumartesi ve Pazar günleri ise e-devlet üzerinden bütün T.C. kimlik numaraları başvuru yapabilecek.

BAŞVURU DETAYLARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık da bu konuda bir açıklama yaparak tam Kapanma Sosyal Yardım Programı ile başvuruya gerek olmaksızın 2 milyonun üzerinde haneye ulaşacaklarını ifade etmişti. Bunun yanı sıra e-Devlet hesabınıza giriş yaparak arama butonu üzerinden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yazıp açıklan sayfada “Sosyal Yardım Bilgileri Sorgulama” bölümüne gelinmesi gerekiyor. Bu sayfada başvuru yapılabiliyor veya yapılan başvuru sorgulanabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.