1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. Ağustos ayında maaşlara ek zam: SSK ve Bağkur ile emekli olanlara yeni bir maaş zammı…
Ağustos ayında maaşlara ek zam: SSK ve Bağkur ile emekli olanlara yeni bir maaş zammı…

Ağustos ayında maaşlara ek zam: SSK ve Bağkur ile emekli olanlara yeni bir maaş zammı…

On binlerce vatandaş temmuz ayı içerisinde hem maaşlarına gelen zam hem de ikramiye ödemeleri ile rahat bir nefes aldılar. Maaşlara gelen ikinci zammın ardından ödemeler de zamlı olarak geldi. Her ne kadar yıl içerisinde memur ve emekli maaşlarına ocak ve temmuz aylarında yılda iki kere zam gelse bile bu yıl ağustos ayı için de müjdeli haberler gelmeye devam ediyor.

A+A-

On binlerce vatandaş temmuz ayı içerisinde hem maaşlarına gelen zam hem de ikramiye ödemeleri ile rahat bir nefes aldılar. Maaşlara gelen ikinci zammın ardından ödemeler de zamlı olarak geldi. Her ne kadar yıl içerisinde memur ve emekli maaşlarına ocak ve temmuz aylarında yılda iki kere zam gelse bile bu yıl ağustos ayı için de müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. On binlerce emekli vatandaşın maaşlarını çok yakından etkileyecek zam gelecek mi en merak edilen konuların başında geldi.

Emekli ve memur maaşlarına toplu sözleşme ile enflasyon farkından kaynaklı olarak maaşlarına yüzde 8,45 oranında zam geldi. Bu durum ardından dul ve yetim ile emekli aylıkları alan vatandaşlara yeniden yüzde 4 ila yüzde 5 arasında ek bir ödeme gelecek.

Ek ödemeler yolda…

Vatandaşların aldıkları ek ödemelere de maaşlarına gelen zam gibi yüzde 8,45 oranında zam geldi. Ek ödemeler bu ay içerisinde 1554 TL seviyelerinden tam 1686 TL seviyesine kadar geldi. 1686 TL seviyesine kadar emekli maaşı alan vatandaşlara ek ödeme olarak yüzde 5 yansıma yapılırken 1686 TL ve üstünde maaş alamlar için de yüzde 4 oranında ek ödemeler geliyor.

Vatandaşlar için biri birinden farklı imkanlar gelmeye devam ederken bir yandan da promosyon ödemeleri hız kesmeden devam ediyor. Vatandaşlar aldıkları maaşlara göre bankalara verecekleri üç yıllık emekli maaş müşterisi olma taahhüdü ardından promosyon ödemeleri alabilecekler. Bu ödemeler 1750 TL seviyesine kadar artış gösteriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.