1. HABERLER

  2. YEMEK TARİFLERİ

  3. Ağız Sulandıran Lezzet: Mangalda Köfte! Mangalda Köfte Nasıl Yapılır? Izgara Köfte Tarifi
Ağız Sulandıran Lezzet: Mangalda Köfte! Mangalda Köfte Nasıl Yapılır? Izgara Köfte Tarifi

Ağız Sulandıran Lezzet: Mangalda Köfte! Mangalda Köfte Nasıl Yapılır? Izgara Köfte Tarifi

Türk mutfağının sevilen lezzeti köfte, mangal ve piknik denince akla ilk gelen lezzetlerden. Her ne kadar köftenin her türlü lezzetli olsa da, kömür ateşinde pişen o sulu ve sıcak köftenin yerini de hiçbir şey tutmuyor. Peki, aileniz ya da arkadaşlarınızla birlikte hafta sonu yapacağınız bir mangal partisi için lezzetli bir mangallık köfte tarifine ne dersiniz?

A+A-

Türk mutfağının sevilen lezzeti köfte, mangal ve piknik denince akla ilk gelen lezzetlerden. Her ne kadar köftenin her türlü lezzetli olsa da, kömür ateşinde pişen o sulu ve sıcak köftenin yerini de hiçbir şey tutmuyor. Peki, aileniz ya da arkadaşlarınızla birlikte hafta sonu yapacağınız bir mangal partisi için lezzetli bir mangallık köfte tarifine ne dersiniz? 

Hazırlama Süresi: 15 dakika

Pişirme Süresi: 10 dakika

Kaç Kişilik: 4-6 kişilik

Püf Noktası: Ev yapımı köfte, genellikle maydanoz ve yumurta kullanılarak hazırlanır. Ancak, mangalda köfte tarifinde bu iki malzeme kullanılmamalıdır.

Mangalda Köfte Tarifi

Malzemeler

  • 1 kg dana kıyma (isteğe bağlı kuzu kıyma da katılabilir)
  • 1.5 çay bardağı galeta unu (isteğe bağlı ekmek kırıntısı da kullanılabilir)
  • 2-3 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 1 orta boy soğan
  • ½ çay bardağı su
  • Lezzetlendirmek için; tuz, karabiber, pul biber, kekik, nane ve kimyon

Mangalda Köfte Nasıl Hazırlanır?

  • Kuru soğanı rendeleyin.
  • Sarımsağı isteğe bağlı olarak çok ince doğrayın ya da rendeleyin.
  • Kıyma, soğan ve sarımsağı bir yoğurma kabında birleştirin.
  • Tuz, karabiber ve diğer baharatları damak zevkinize göre ekleyin.
  • Son olarak suyunu ve galeta ununu da ekleyin.
  • Tüm malzemeler iç içe geçene kadar ve kol kuvvetinize göre 10- 15 dakika güzelce yoğurun.
  • Köfte karışımından küçük parçalar alın ve avucunuzda köfte şeklini verin.
  • Üzerini temiz bir mutfak bezi ile örtün ve buzdolabında birkaç saat dinlenmeye bırakın.
  • Bu sırada mangalı yakın ve ızgara telinin üzerini yağlayın ve soğan sürün.
  • Dinlendirdiğiniz köfteleri ızgaranın üzerine dizin.
  • Yanına biraz dilimlenmiş domates ve biber de dizin.
  • Köfteleri çok fazla kurumayacak şekilde pişirerek servis edin.

Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.