1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Ağız çevresinin kararmasın neden olur? İşte pratik çözümler
Ağız çevresinin kararmasın neden olur? İşte pratik çözümler

Ağız çevresinin kararmasın neden olur? İşte pratik çözümler

Yüzde oluşan çeşitli lekeler ve bazı kırışıklıklar, akneler ve daha farklı cilt sorunlarına çoğu zaman ciddi bir sağlık problemi olarak bakmıyor olsak da oldukça sıkıntı yaşatabilirler.

A+A-

Çoğu durumda da bu gibi problemleri ciddi olarak algılamayız. Bu sorunlar genellikle vitamin eksikliği, dengesiz beslenme, güneş ışınlarına aşırı maruz kalma gibi çeşitli kişisel önlemler beraberinde rahatlıkla giderilebilecek problemler olmalarına rağmen cilt lekeleri ciddi bir çeşit sağlık problemi sebebi ile de meydana çıkabilmektedir. Yine ağız çevresi kararmasının sebepleri arasında güneşin zararlı olan bazı ışınları ve yaş ilk sırada gösterilmekte olunan bu lekeler hormon dengesizlikleri sebebi ile de oluşabilir.

Kararmaların Teşhisi Nasıl Koyulur?

Eğer ağız çevresindeki çeşitli noktalar halinde veya da çeşitli bölgesel olarak kararma problemi yaşıyorsanız en doğru yöntem ve teşhisi bir dermatoloğa gözükmeniz iyi olacaktır. Ağız çevresinde oluşan kararma çoğunlukla güneşin bize yaydığı zararlı ışınlarının zaman içerisinde insan cildine hiperpigmentasyona yol açıyor olmasıdır.

Bu lekeler de yine güneş lekesi veya karaciğer lekesi olarak bilinmektedir ve ayrıca yine bu lekeler ellerde de gözükebiliyor. Yamar olarak gözükmekte olan bu lekeler isse menopoz gibi hormonal dengelerin değiştiği dönemlerde oldukça sık gözükebilmektedir. Bu gibi durumlar yüzünden hormonal dengelerin oldukça iyi bir şekilde kontrol altında tutulması gereklidir.

Ağız Çevresi Lekeleri Nasıl Geçer?

Ağız çevresinde oluşan lekelerin nasıl yok edilebileceklerine gelecek olursak bu kararmalar için kimyasal peeling yöntemleri, ağartıcı krem çeşitleri ve yine lazer tedavileri uygulanabilir.  Peeling uygulamaları ve yine cilt rengini açmakta olan çeşitli kremler 2 - 3 sonunda da etkisini gösterebiliyorken lazerli uygulamalar beraberinde de çok daha kısa bir süre içerisinde sonuç verebilmektedir.

Lazerli olan cilt rengini açmaya yarayan çeşitli uygulamaları yine cilt tipine ve rengine göre farklılıkla uygulanabilmektedir. Bu gibi lekelerin oluşmalarını önleyebilmek için her gün yine güneşe çıkacağınız zaman yüksek korumalı güneş kremlerinden kullanabilirsiniz. Çünkü yüksek faktörlü güneşe karşı koruyan kremleri sadece denizlerde, plajlarda kullanmamalı normal de dışarıya günlük işlerimizi yapmaya çıkarken de kullanmalıyız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.