1. HABERLER

  2. ZİRAAT BANKASI

  3. Adı Soyadı Listede Olanlar Dikkat: Hemen Ziraat Bankasına Giderek Paranızı Alabilirsiniz…
Adı Soyadı Listede Olanlar Dikkat: Hemen Ziraat Bankasına Giderek Paranızı Alabilirsiniz…

Adı Soyadı Listede Olanlar Dikkat: Hemen Ziraat Bankasına Giderek Paranızı Alabilirsiniz…

Ziraat bankasından tüm müşterilere dikkat haberi geldi. Ziraat bankası üzerinden yazılı açıklamaya göre zaman aşımına uğrayan hesaplar için kimlikleriniz içe şubelere gitmeniz gerekmektedir…

A+A-

Ziraat bankasından tüm müşterilere dikkat haberi geldi. Ziraat bankası üzerinden yazılı açıklamaya göre zaman aşımına uğrayan hesaplar için kimlikleriniz içe şubelere gitmeniz gerekmektedir…

Eğer listede belirtilmiş olan tarihe kadar işlem yapılmazsa yatırım hesaplarında bulunan alacaklar ve emanet ile bu durumlara bağlı diğer getiriler yatırımcı tazmin merkezine devredilecek. Ziraat bankasının yapmış olduğu açıklamalara göre resmî gazetede yazan yönlendirmelere herkesin uyması gerekmektedir.  Yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanmış olan emanet ve bunları bağlı olan kâr payı, faiz ve diğer getiriler ile beraber hesap sahiplerinin yapmış olduğu en son talep veya yazılı talimat tarihinden itibaren on yıl içerisinde tahsil edilmezse zaman aşımına uğrayacak.

Hesaplar Zaman Aşımına Uğruyor

Zaman aşımı listesinde yer alan hesapların listesinde yer alan müşterilerin devir yapılmadan önce şubelere başvurmaları gerekmektedir. Listede bulunan tarihe kadar işlem yapılmazsa hesaplarındaki tutarlar yatırımcı tazmin merkezine devredilecek. Bu durumda Ziraat bankası üzerinden işlem yapmış olan herkes kimlikleri ile açmış olduğu yatırım hesabı bulunan şubelere giderek işlem yapmaları gerekmektedir.Yatırım hizmetleri ve faaliyetlerinden kaynaklanmış olan emanet ve bunları bağlı olan kâr payı, faiz ve diğer getiriler ile beraber hesap sahiplerinin yapmış olduğu en son talep veya yazılı talimat tarihinden itibaren on yıl içerisinde tahsil edilmezse zaman aşımına uğrayacak.

Bankacılık Kanunlarında Belirtildi

Kanunlarda belirtilen ve bankacılık kanunlarında da belirtilen ve aynı zamanda resmî gazete yayınlanan bu haber ile beraber hesap sahiplerinin yapmış olduğu en son talep veya yazılı talimat tarihinden itibaren on yıl içerisinde tahsil edilmezse zaman aşımına uğrayacak.

Kişiler 10 yıl içerisinde yatırım hesapları ile herhangi bir işlem yapmazlarsa hesap sahiplerinin yapmış olduğu en son talep veya yazılı talimat tarihinden itibaren on yıl içerisinde tahsil edilmezse zaman aşımına uğrayacak ve tamamen yatırımcı tazmin merkezine yönlendirecek. Eğer hesabınızdan emin değilseniz hesaplarınızı kontrol etmeli ve şubelere giderek hesaplarını kontrol etmeli ve listede adınızın olup olmadığını kontrol etmeniz gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.