1. HABERLER

  2. KELEBEK

  3. Acun Ilıcalı Öyle Bir Sinirlendi Ki, Ekibinden Resmen Kimse Kalmadı! Herkes Birer Birer Kovuldu…
Acun Ilıcalı Öyle Bir Sinirlendi Ki, Ekibinden Resmen Kimse Kalmadı! Herkes Birer Birer Kovuldu…

Acun Ilıcalı Öyle Bir Sinirlendi Ki, Ekibinden Resmen Kimse Kalmadı! Herkes Birer Birer Kovuldu…

TV8 kanalına sahip olan ve yapımlarıyla da ön plana çıkan Acun Ilıcalı, birkaç hafta önce futbolla da ilgilenmeye başlamıştı. Hollanda liginde yer alan FortunaSittard ile anlaşma imzalamış ve çalışma alanını genişletmişti.

A+A-

Ancak takım henüz ligin 9. Haftasındayken 3-1’lik bir yenilgi aldı. Bu sezon içerisinde oynadığı hiçbir maçta kazanamayan takımın direktörü, takımdan ayrılmıştı. Takımda beklenen düzelme gerçekleşmedi ve maçlar kaybedilmeye devam ediyor. Acun Ilıcalı duruma el atmaya karar verdi ve takımın kadrosunda bazı değişiklikler yapacağı iddia edildi. Ayrıca takımın yönetiminde de değişikliklerin olacağı konuşuluyor.

Sinirlenen Acun Ilıcalı takımda düzenlemeye gitti ve artık değişikler yapacağı iddia edildi. Ortak olduğu takımın ligdeki bütün maçlarını kaybetti ve Acun duruma el atmaya karar verdi. FortunaSittard şu an içerisinde bulunduğu ligde sonuncu olarak yer alıyor. Takım her an bir alt lige düşebilir ve Acun Ilıcalı bu durumdan memnun değil. Öncelikle teknik direktörü değiştirilen takımda herhangi bir gelişme oluşmadı ve büyük değişikliklere yol gözüktü. İddialara göre Acun Ilıcalı takımda düzenlemeye gitti.

Televizyon ve yapım dünyasının başarılı ismi Acun Ilıcalı FortunaSittard takımıyla ortaklık anlaşması yapmıştı. Ancak 9. hafta olmasına rağmen takım hiç galibiyet alamadı ve bu hafta da 3-1 olarak yenildi. Galibiyetsiz haftalar sonucunda teknik direktör değiştirilmiş ancak beklenen sonuç alınamamıştı.

Takımda Kalıcı Değişiklikler

Alınan bilgiler doğrultusunda Acun Ilıcalı takımın yönetim kurulunu topladı ve planlamalar gerçekleştirildi. Konuşulanlara göre Ilıcalı, memnuniyetsizliğini dile getirdi ve devre arası sürecine kadar büyük değişiklikler yapacağını ifade etti. Ayrıca bu değişiklikler içerisinde yönetimde bulunan isimler de yer alıyor. Sezonun 9. Haftası sona ererken takımın 3 beraberlik ve 6 yenilgisi bulunuyor. Liginin içerisinde de son sırada yer alarak her an küme düşme riskiyle karşı karşıya.

Sittard eski zamanlarda madencilerin yaşadığı bir şehir ancak 1990 senesinde kömür madenlerinin faaliyetleri sona erdirildi. Bu nedenle şehir içerisinde yoğun bir işsizlik hakim. 1968 tarihinde ise FortunaSittard takımı kuruldu, ancak maddi yetersizlikler bu takım üzerinde de oldukça etkili oldu. Takım Hollanda’da ikinci ligde yer alıyor ve 2016 yılında Işıtan Gün’ün satın almasıyla Türkiye ile bağlantısı oluştu. Türkiye ile bağlantı oluştuktan iki sene sonra takım, ülkenin birinci liginde yer almaya başladı.

Pandemi zamanlarında lig iptal edilmiş ve takım istediği başarıyı sağlayamamıştı. Renklerinde sarı ve yeşili bulunduran kulüp 18 takım içerisinde 16. Olarak ligi kapatmıştı. Yeni sezonda ise birinci ligde mücadele eden takım, liginde kalmaya çaba gösteriyor.

Önceli sene iyi transferler gerçekleştiremeyen takım, pandemiden oldukça fazla etkilendi. Stadyumların kapatılmasının ardından geliri de kapandı ve ekonomik sorunlar gün yüzüne çıktı. Acun Ilıcalı ise takımı satın almak için adım attı ve takım için iyi bir gelişme yaşandı. Acun Ilıcalı geçtiğimiz zamanlarda takımı satın aldı ve bunu resmi olarak açıkladı.

Kulübün başkanı 2017’den beri Özgür Işıtan Gün olarak görev alıyor. Aynı isim Galatasaray’da Stratejik Planlama ve İş Geliştirme alanında da görevli olarak bulunmuştu. Acun Ilıcalı tarafından satın alınan takım ülkesinin ilk profesyonel futbol takımı olarak yer alıyor. 1964 ve 1967 tarihlerinde Hollanda Kupası’nı almaya hak kazanmıştı. 1959, 1964,1966 ve 1995 yılları da takımın birinci olarak ligini tamamladığı sezonlar arasında bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler