1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. Acil nakit ihtiyacı olanlar dikkat: Bankalar öyle bir kredi kampanyası yaptı ki, 40 bin TL nakit anında verilecek…
Acil nakit ihtiyacı olanlar dikkat: Bankalar öyle bir kredi kampanyası yaptı ki, 40 bin TL nakit anında verilecek…

Acil nakit ihtiyacı olanlar dikkat: Bankalar öyle bir kredi kampanyası yaptı ki, 40 bin TL nakit anında verilecek…

internetten anında başvuru yaparak kredi notları sıfır olan vatandaşlara acil nakit ihtiyaçları için kredi fırsatları tanınıyor. Birçok bankadan dev kredi fırsatları geliyor. Peki kimlere ne kadar kredi verilecek?

A+A-

Kredi notları 1200 ve 1300 puan arasında olanlar kredilerine ret yanıt almamak için ipotekli kredi başvurularını ya da maaşlarının daha altında kredi tutarları için başvuruları yapmaları gerekiyor. 20 bin – 30 bin ve 40 bin TL kredi fırsatları kimler için hangi şartlar ile verilecek?

Çok yüksek miktarlarda olmasa da acil nakit ihtiyaçları için can suyu olarak kullanılacak kredi fırsatları geliyor. Birçok bankadan belirlenen şartlar ile bankalar ile olan ilişkilerin incelenmesinin ardından kredi başvuruş yapan kişilerin kredi kullanma yoğunluklarına göre kredi karneleri oluşturulacak. İşte kredi fırsatı sunan bankalar…

Garanti BBVA kredi almak için istenen şartlar

Garanti BBVA bankasından kredi almak için en az 3 aylık sigortalı olma şartları aranıyor. Tam 40 bin TL ye kadar gelen kredi fırsatları için uygun faiz oranları da uygulanıyor. Kredi notlarında sorun olan ya da sıfır olan vatandaşlar da kredi kartı limiti bin TL ye kadar olan fırsatlardan yararlanma haklarına sahip olacaklar. Kimlik bilgileri ile beraber en yakın banka şubelerine başvuru yapmak ve onaylanması ile de uygun faiz oranlı kredi fırsatları veriliyor.

Ziraat bankasından kredi fırsatları

Kamu bankaları arasında yer alan Ziraat bankası ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar için tam 50 bin TL ye kadar kredi fırsatları sunuyor. Başvuru yapacak vatandaşların en az 6 aylık süreç içerisinde sigortalı olarak yer almaları istenir. Her şubeden şubeye göre değişen şartların yanı sıra bankalardan kefil istenmesi de söz konusu olabilir. Kefili olan vatandaşların başvuru yapma durumlarına göre alacakları kredi limitleri de artabiliyor.

QNB Finansbank kredi fırsatları

Kredi notları sıfır olan ve en az 3 aylık süreç içerisinde sigortalı olan vatandaşlar da kefili olma durumunda kredi başvuru yaparak 10 bin TL ye kadar kredi fırsatlarının sahibi olabiliyor. Tam 60 ay vadeli olarak verilen kredi fırsatlarında düşük faiz oranları uygulanacak. Kredi kartı isteyenler için de düşük faiz oranları ile kart adımları uygulanacak. Bahsedilen banka içerisinde kredi notları sıfır olarak yer alanların kredi çekme durumları için düzenli ödemeler sırasında 3 aylık vade ile kredi notlarını yükseltmek de mümkün olacak. Kredi notu yükseldiği anlarda çekilmek istenen anlarda kredi notlarının düzelmesi ile verilecek. Bundan sonra kredi notlarının ne kadar önemli olduğunu fark etmeli ve bu yüzden eskiden bu yana gelen hataları tekrar tekrar yapmamak gerekiyor.

Kredi notu nasıl belirlenir?

Kredi notu vatandaşların bankalar ile olan ilişkilerinin incelenmesi sonucu belirlenir. Kredi not belirleme adımları için kartlar ya da önceden kullanılan kredi ödemeleri – gider gelir durumları – bu zamana kadar olan kredi kullanma yoğunlukları da kredi karne belirleme sırasında önemli bir etki olacak.

Kredi puan aralıkları 1 ve 1900 arasında olanlar için kredi notunda en riskli – orta riskli – az riskli – iyi ve çok iyi olarak sınıflandırmalar yapılır. Eğer vatandaşların notları 900 altında yer alıyorsa bankalar kredi vermek için de pek yanaşmazlar. Kredi alabilmek için genel anlamda ideal olan notların 1200 ve üzerinde olması gerekir. En rahat kredi çekme limiti olarak da 1500 ve üzerinde olması gerekiyor.

Herkesin kredi notu bulunur mu?

Hem kredi kullanmaya devam eden hem de herhangi bir banka içerisinden kredi çekmiş olan – kredi mevzuat hesapları yer alan ya da kefil olarak birinin kredi kullanmasına yardımcı olarak herkesin kredi sicilleri meydana gelmiş olur.

Kredi notları neden 0 olur?

Bankalar ile hiç ilişkileri olmayan – kredi çekmeyen ya da kredi kartı kullanmayan kişiler her ne kadar ben rahat kredi çekerim diye düşünüyor olsa bile bu konuda çok fazla yanılıyor. Çünkü bankalar ile en ufak ilişikleri olmayan kişilerin kredi notları 0 olacak. Bankaların vatandaşları tanıma hakları olmadıkları için inceleyecekleri bir sicil bulamıyor ve kredi vermek için pek yanaşmıyor. Bu yüzden en uygun olan ise ilk olarak kredi kartı kullanmaya başlamak olacak.

Kredi çekmek için notların ne kadar olması gerekir?

Bankadan kredi almak için aranan kriterler bulunur. Bunların başında ise dikkatleri kredi notu çeker. En düşük kredi çekebilmek için verilen kredi notu 0 olacaktır. Bu vatandaşların performanslarına bağlı olarak artma ya da azalma gösterir. Şu an en yüksek kredi notu olarak 1900 e kadar artış gösterir ve en iyi olan kısım olarak gözlenir.

Bankalardan kredi almak isteyen vatandaşların belirli bir kredi notlarının olması ve bunların belirlenen ortalamaya uygun olması gerekir. Eğer ortalama altında kalan vatandaşlar başvuru yaparlarsa da istedikleri gibi kredi çekemeyecek önce notları arttırmak zorunda kalacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum