1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Acele etmeyin! Ev ve araba alacak kişileri yakından ilgilendiriyor! Faiz indirimi yapılması bekleniyor!
Acele etmeyin! Ev ve araba alacak kişileri yakından ilgilendiriyor! Faiz indirimi yapılması bekleniyor!

Acele etmeyin! Ev ve araba alacak kişileri yakından ilgilendiriyor! Faiz indirimi yapılması bekleniyor!

Ev ve araba alacak kişileri yakından ilgilendiriyor! Faiz indirimi yapılması bekleniyor! Ev ve araba alacak vatandaşlar son dönemlerde yapılan haberlerin ardından faiz indirimi yapılması konusundaki haberleri yakından takip ediyorlar.

A+A-

Ev ve araba alacak vatandaşlar son dönemlerde yapılan haberlerin ardından faiz indirimi yapılması konusundaki haberleri yakından takip ediyorlar. Bu kapsamda faiz indirimi olup olmayacağı pek çok vatandaş tarafından büyük bir merak konusu haline gelmiş durumda. Bu kapsamda yapılan ankete dair ilk sonuçlar da açıklanmış bulunuyor. Yapılmış olan anketin sonuçlarına göre faiz indirimi yapılacağı tahminleri yapılıyor. İşte habere ilişkin olarak diğer detaylar..

Faiz indirimi yapılması konusunda tahminleri alabilmek adına yapılmış olan Finans Para Politikası Beklenti Anketine göre ankete katılmış olan ekonomistlerin büyük bir bölümü faiz indirimi olacağını düşünüyor. Yapılan anketin sonucunda faiz indiriminin yapılacağını ön gören ekonomistlerin tahminleri 25-50 puan arasında yer almış durumda.

Faiz indirimi konusunda haberleri yakından takip eden vatandaşlar özellikle de ev ve araba almayı düşündüklerinde haberin sonuca bağlanmasını büyük bir merakla bekliyor. Bu kapsamda Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın 25 Haziran Perşembe gününde gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısına dair yapılmış olan ankette de ekonomist kişilerin büyük bir bölümü faiz indirimlerinin olacağını ön görüyor. Yine tüm bunların yanı sıra politika faizine dair indirim beklentilerinin medyanı da açıklandı. Yapılmış olan ankete göre bu medyan puanı 25 baz puanı olarak belirlendi.

Faiz Oranı İndirimleri Bekleniyor

Ev ve araba alacak olan kişilerin özellikle yakından ilgilendikleri konu faiz oranı indirimleri oldu. Son dönemlerde yapılan haberler ve 25 Haziran Perşembe günü gerçekleştirilecek olan Para Politikası Kurulu toplantısı ardından pek çok vatandaş faiz oranı indirimlerinin olup olmayacağını merak ediyorlar. Bu kapsamda AA Finans’ın PPK toplantısına yönelik piyasa beklenti anketi yapıldı. 20 ekonomistin katılımları ile gerçekleştirilen bu ankette 18 ekonomist politika faizinde indirim beklerken indirim beklentileri de 25-50 baz puan aralığında olarak belirlendi. Ankete göre medyan puanı ise 25 baz puan oldu. Yine ankete katılmış olan ekonomistler arasından üçü 50 baz puan, on beşi 25 baz puan ve ikisi ise politika faizlerinin değişmeyeceğini ön görmektedirler.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.