1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. ABD ve İran Gerilimi Kripto Paraları Tekrar Hareketlendirdi
ABD ve İran Gerilimi Kripto Paraları Tekrar Hareketlendirdi

ABD ve İran Gerilimi Kripto Paraları Tekrar Hareketlendirdi

ABD ve İran arasında yaşanan gerilim ve dünya genelinde ekonomik çalkantılar eşiğinde birçok yatırımcının tekrar kripto paralara yöneldiği görülüyor.

A+A-

2019 yılı kripto piyasası oldukça hareketli geçmişti. 2019 yılına 21 bin TL civarında başlayan en büyük kripto birimi Bitcoin daha sonra çok hızlı bir yükseliş ile 70 bin TL sınırına kadar yükselmişti. Bu yükselişin ardından ise sene sonuna kadar 38 bin TL’ye kadar düşmüş ve yatay bir seyre girmişti.

Hatta birçok kripto para uzmanı uzun bir süre kripto para piyasasının hareketsiz kalacağını iddia etmişlerdi. Bu doğrultuda son 15 günlük süreç içerisinde Bitcoin 47 bin seviyesine çıktığı görülüyor. Yüzde 25 değer kazanan Bitcoin’in önümüzde ki dönemde daha da değer kazanabileceği beliriliyor.

Kripto Para Piyasasında Yeni Rekorlar Gelebilir

Kripto para piyasasında yeni rekorların gelmesi bekleniyor. Bu anlamda yaşanan savaş ortamında yatırımcılar en güvenilir ve karlı liman olarak kripto paraları görüyor. Bu yükseliş sadece en büyük kripto para Bitcoin’de değil birçok kripto para biriminde hareketlenme görülüyor.

Daha 1 hafta önce 700 TL’ye kadar düşen en büyük ikinci kripto para olan Ethereum yaklaşık yüzde 25 artış ile 850 TL’ye kadar yükseldiği görülüyor. Önümüzdeki dönemde kripto para piyasasında yüzde yüze yakın artışların yaşanması ön görülüyor. Olası bir savaşta ise bu artışın çok daha fazla olacağı düşünülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.