1. HABERLER

  2. İŞKUR

  3. İŞKUR ve SGK Binlerce Liralık Yardım Yapıyor! 9000 TL'ye Varan Para Yardımı Yapılacak, Başvuru Şartları Belli Oldu!
İŞKUR ve SGK Binlerce Liralık Yardım Yapıyor! 9000 TL'ye Varan Para Yardımı Yapılacak, Başvuru Şartları Belli Oldu!

İŞKUR ve SGK Binlerce Liralık Yardım Yapıyor! 9000 TL'ye Varan Para Yardımı Yapılacak, Başvuru Şartları Belli Oldu!

Devlet, anneler için pek çok yardımda bulunuyor. Bu yardımlar ile birçok anne, maddi anlamda rahat bir nefes alabilir. SGK ve İŞKUR, 9000 TL'ye varan yardımlar ile annelerin işini kolaylaştırıyor! Peki bu yardımlardan yararlanabilmek için ne yapılması gerekiyor? Başvuru şartları neler?

A+A-

İŞKUR ve SGK, birçok insana çeşitli yardımlarda bulunmakta. Bu yardımlar ile insanların maddi yüklerini hafifletmek isteyen SGK ve İŞKUR, şimdi de anneler için çeşitli nakdi yardımlar sağlıyor. Bu yardımlardan bir tanesi annelerin aldığı süt yardımı. Bunun dışında doğum parası da yapılan yardımlardan bir tanesi. Peki annelerin SGK ve İŞKUR'dan aldığı yardımlar nelerdir? Bu yardımlara nasıl başvuru yapılıyor?

Doğum Parası Yardımı

Anneler için verilen yardımlardan bir tanesi olan doğum parası yardımı, T. C. vatandaşı olan her kadına veriliyor. Bu yardım için bir annenin çalışma durumuna bakılmıyor. Tek seferlik olan ve geri ödemesi bulunmayan bu para, çocuk sayısına göre veriliyor. Bu konuda bazı kriterler de bulunuyor. Öncelikle bu yardımdan yararlanmak isteyen her bir anne ya da babanın mavi kart sahibi olması gerekiyor. Ayrıca doğumların 15 Mayıs 2008 sonrasında ve sağ bir şekilde yapılmış olması gerekiyor. Başvurular ise çocuğun ilgili nüfus müdürlüklerinden Kimlik Paylaşım Sistemi'ne kayıt ettirilmesinden sonra yapılıyor. Bu işlem sonrasında başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüklerine veya Sosyal Hizmetler merkezleri üzerinden gerçekleştiriliyor.

  • Annenin ilk çocuğu için verilen para 300 TL,
  • İkinci çocuk için 400 TL,
  • Üçüncü ve sonrasındaki çocuklar için ise 600 TL

olacak şekilde yardım parası ödeniyor. Eğer anne aynı anda birden çok çocuk sahibi olursa; ikiz çocukların ilki için 300 TL ve ikincisi için 400 TL olacak şekilde toplamda 700 TL'lik bir yardım ödemesi gerçekleştiriliyor. Üçüz bebeklerin ilki için 300 TL, ikincisi için 400 TL, üçüncüsü için 600 TL olacak şekilde toplamda 1300 TL'lik bir yardım ödemesi yapılıyor.

Doğum Yardım Parası Nereye Yatırılır?

Doğum yardım parası, PTT'ye ve adınıza yatırılır. Ayrıca para, doğrudan annenin adı ve soyadı üzerine yatmakta. Bu parayı yalnızca anne çekebilir.

SGK'dan Alınan Doğum Parası Nedir?

Bir anne SGK'lı olarak bir yerde çalışırsa eğer, doğum parası olarak nitelendirilen paradan yararlanabiliyor. Doğum yardım parasından oldukça farklı olan doğum parasının işten çıkıldıktan sonra bile takip edilmesi gerekiyor. Bu yardımların yanı sıra bir de süt parası olarak bilinen bir yardım bulunuyor. Doğum yapmış olan SGK'lı bir anne veya SGK'lı olarak çalışmakta olan bir babanın çalışmayan eşi, bu yardımdan faydalanabiliyor.

9.214 TL Örnek Ödenek Hesaplama

Asgari ücretle çalışan ve ilk çocuğunu dünyaya getiren bir anne için ;

  • Emzirme ödeneği 180 TL,
  • Doğum yardımı: 300 TL,
  • İş göremezlik ödeneği: 6.367,57 TL
  • Yarı zamanlı çalışma desteği: 1.118,26 x 2 2.366,52 TL
  • Toplam= 9.214,09 TL

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.