1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. 800 bin esnafa 20 milyarlık destek kredi ödemeleri hesaba yatırıldı mı?
800 bin esnafa 20 milyarlık destek kredi ödemeleri hesaba yatırıldı mı?

800 bin esnafa 20 milyarlık destek kredi ödemeleri hesaba yatırıldı mı?

Korona virüs nedeni ile Türkiye'de yüzbinlerce esnaf zor durumdaydı. Hazine ve Maliye Bakanlığı destek kredisi için 950 bin esnafın başvurduğunu açıkladı. Esnaflar için sunulan finansman desteği için 20 milyar türk lirasına yaklaştığı bilgisine yer verildi.

A+A-

Covid-19 pandemi salgının bulaşma hızı yavaşlarken esnaflar da işe dönüş için adım adım başladılar. Pandemi salgını nedeni ile yüz binlerce esnaf kontrollü şekilde iş başı yaptılar.

Hazine ve Maliye Bakanlığı destek kredisi için 950 bin esnafın başvurduğunu açıkladı. Esnaflar için sunulan finansman desteği için 20 milyar türk lirasına yaklaştığı bilgisine yer verildi. 950 bin esnafın destek paketini talep etmesi sürecinde 800 bin esnafın süreçleri tamamlandığını belirtti.

İşletmelerden de ise yaklaşık 160 bin destek talebi geldiği ve bu taleplerin finansman destekleri yapıldı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Hazine ve Maliye Bakanlığı koordinasyonunda esnaflar ve işletmeler için önemli adımların atıldığını söyleyerek, "Hazine destekli faiz indirimli kredi uygulaması kapsamında esnafımız desteklenmeye devam ediliyor" dedi. Covid-19 nedeniyle yaşanan olumsuzluklara ilişkin meslek kuruluşlarıyla görüşmelerin yapıldığını söyleyen Pekcan, "Esnafın zararlarının telafi edilmesi için ulusal ve bölgesel bazda yapılabilecekler üzerinde çalışıyoruz" diye konuştu. 

Bakan Pekcan Görüşmeler Devam Ediyor
Bakan Pekcan, pandemi salgınının Türkiye'deki durumu dikkatle takip edildiğini, ticaret faaliyetlerinde yaşanan olumsuzluklara ilişkin sektör bazında ilgili meslek kuruluşlarıyla görüşme ve değerlendirmelerin yapıldığını söyledi. Bakan Pekcan, "Bakanlığımızca esnaf ve sanatkârımızın bu kapsamda uğradığı zararların telafi edilmesi için ulusal ve bölgesel bazda yapılabilecekler üzerinde çalışıyoruz" diye belirtti.

Esnaf destek kredileri hesaplara yatırıldı mı?

Esnaf destek kredisi için 950 bin üzerinde esnafın talep başvurusu olduğunu belirtti. Bu taleplerin büyük bölümü destek kredi tutarları hesaplarına yatırıldığını söyledi. İşletmelerden ise yaklaşık 160 bin talep geldiğini ve yine bu firmaların da büyük bölümünün finansman ödemelari yapıldığını söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.