1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. 8 Milyon Kişiye İş İmkanı Geldi! İşsizlerin Yüzü Bu Haberle Gülecek!
8 Milyon Kişiye İş İmkanı Geldi! İşsizlerin Yüzü Bu Haberle Gülecek!

8 Milyon Kişiye İş İmkanı Geldi! İşsizlerin Yüzü Bu Haberle Gülecek!

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen çalışmalar ile 8 milyondan fazla kişiye iş müjdesi geldi. Milyonlarca gencin ilgi duyacağı açıklama sonunda geldi. Genel çerçevesi Cumhurbaşkanı tarafından açıklanan istihdam kalkanı paketi üzerinde ki çalışmalar nihayet sona eriyor. Ekim ayında TBMM’ye gelecek istihdam kalanı paketi ile milyonlarca genç part time çalışma şansına sahip olacaklar.

A+A-

İstihdam Paketi Kapıda!

İşsizlik rakamının olabildiğince minimum düzeye indirilmesi amacı ile istihdam paketi üzerindeki çalışmalar nihayet sona eriyor. Hazine Bakanı Berat Albayrak konu ile alakalı yapmış olduğu açıklamada: ‘’Paket Ekimde Meclis’ten geçer ise daha pozitif adımlar atılacak.Bugün Amerika’da işsizlik 45 milyona yaklaştı. Türkiye’nin etkilenmemesi mümkün değil. Her türlü küresel senaryoya hazırlıklı olması gerekir. Bu kadar hazırlıklı olduğumuz bir süreç yok. Biz hazırız’’ dedi.

Gelir Vergisi İstisnası Olacak mı?

Söz konusu istihdam paketi ile birlikte özel sektördeki part time çalışmalar artırılacak ve bir kişinin işte çalıştığı zaman kısaltılacaktır.

Bir işte çalışan kişi sayısı artırılacak ve kısmi zamanlı çalışan kişiler gelir vergisinden muaf tutulacaktır. Kısmi zamanlı çalışmadan ise arta kalan bakiye gün sayısı kadar emeklilik primleri ödenecektir.

50 yaş üstüne part time çalışma hakkı var mı?

Bahsi geçen pakette 50 yaşından büyük olan kişilerde kısmi çalışma olanağından faydalanacaklardır.

Ekim’de Mecliste Olacak!

İstihdam kalkanı paketinin meclise sunulması için Ekim ayı bekleniyor. Meclisten geçmesinin ardından özel sektörlerde çalışılabilecek pozisyonlar açıklığa kavuşturulacak, on binlerce 50 yaş üstü vatandaş ve 8 milyon genç bu istihdam kalkanı plânı sayesinde işe yerleşme şansını elde edebilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.