1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 7'den 70'e karşılıksız ödeme müjdesi! Başvuru yapan her aileye ödenecek! Koşullar şartlar belli oldu
7'den 70'e karşılıksız ödeme müjdesi! Başvuru yapan her aileye ödenecek! Koşullar şartlar belli oldu

7'den 70'e karşılıksız ödeme müjdesi! Başvuru yapan her aileye ödenecek! Koşullar şartlar belli oldu

Vatandaşa bir kerelik veya aylık nafaka ödemesi için başvurmaya devam edin. Devletin vatandaşlara verdiği destek ve yardımların pek çok başlık altında detayları başvuru yapmak isteyenlerin gündeminde. Başta elektrik ve gaz desteği olmak üzere çeşitli desteklerden yararlanmak isteyen vatandaşlar, nasıl başvuracakları konusunda bilgi arıyor. Devletin destek ödemesinin merak edilen detaylarını...

A+A-

Vatandaşa bir kerelik veya aylık nafaka ödemesi için başvurmaya devam edin. Devletin vatandaşlara verdiği destek ve yardımların pek çok başlık altında detayları başvuru yapmak isteyenlerin gündeminde. Başta elektrik ve gaz desteği olmak üzere çeşitli desteklerden yararlanmak isteyen vatandaşlar, nasıl başvuracakları konusunda bilgi arıyor. Devletin destek ödemesinin merak edilen detaylarını vatandaşlara eksiksiz aktardık.

7 ila 70 ücretsiz ödeme için harika bir haber! Başvurusu onaylanan her aileye ödenecektir. Koşullar açık. Devlet, ihtiyacı olan vatandaşlara nafaka sağlar. Hem genç hem de yaşlı başvuru sahiplerine ödeme yapılır. Son olarak, Ev ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından gaz yardımı yapılır. Öte yandan birçok başlıkla vatandaşlara destek vermeye devam etti. Yapılan değerlendirme sonucunda başvurusu kabul edilen vatandaşlara ödemeleri PTT üzerinden alınabilmektedir.

ELEKTRİK DESTEĞİ İÇİN BAŞVURULAR ALINIYOR

Elektrik tüketimi desteğinden yararlanmak için ile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesindeki Sosyal Hizmetler Müdürlüklerine müracaat edilmeli. Öte yandan kaymakamlıklar üzerinden bulunduğunuz bölgedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına da müracaat edebilirsiniz.

Söz konusu destek programından, SYD Vakıfları tarafından 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu ve 2022 sayılı 65 Yaşını Doldurmuş Muhtaç, Güçsüz ve Kimsesiz Türk Vatandaşlarına Aylık Bağlanması Hakkında Kanun kapsamında; düzenli merkezi yardım ve aylıklara (Eşi Vefat Etmiş Kadınlara Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (EVEK), Muhtaç Asker Ailelerine Yönelik Düzenli Nakit Yardım Programı (MAAY), Öksüz/Yetim ve Asker Çocuğu Yardım Programı (ÖYAÇ), Şartlı Eğitim - Şartlı Sağlık Yardım Programı (ŞESY), Çoklu Doğum Yardım Programı, Kronik Hastalık Yardım Programı, Engelli Aylıkları, Yaşlı Aylığı, Engelli Yakını Aylığı, Silikozis Aylığı)ilişkin hak sahipliği belirlenen ve bu hak sahipliği devam eden haneler faydalandırılmaktadır.

Ödemeler aylık yapılmakta olup ETD programı kapsamında;

1-2 kişilik muhtaç hanelere aylık 75 kilovatsaat,

3 kişilik muhtaç hanelere aylık 100 kilovatsaat,

4 kişilik muhtaç hanelere aylık 125 kilovatsaat,

5 ve daha fazla kişilik muhtaç hanelere aylık 150 kilovatsaat

karşılığı tutar kadar aylık destek verilmektedir.

Herhangi bir kuruma başvuru yapılmasına gerek olmayıp; hak sahiplerinin Kimlik Kartı ve elektrik faturası ile PTT şubesine gitmesi yeterlidir.

DOĞAL GAZ DESTEĞİ VERİLİYOR

Doğal gaz yardımı ödemelerinin üçer aylık dönemler halinde yılda iki kez (mart ve ekim) gerçekleştirilmesi planlanıyor. Başvurusu kabul eden vatandaşlar, PTT'ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek ödeme alabilecek.

Doğalgaz Tüketim Desteği'ne https://www.turkiye.gov.tr/aile-ve-sosyal-hizmetler-sosyal-yardim-basvuru-hizmeti adresinden başvuru yapılabilecek.

Doğalgaz desteği, sosyal yardımlaşma ya da E-Devlet üzerinden müracaata açık olacak. Doğalgaz desteğinden yararlanmak isteyen kişiler, e-Devlet üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuruda bulunabilecek.

Isıl harita baz alınarak iki dönemlik belirlenen destek tutarı 450 TL - 1.150 TL arasında değişiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.