1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. 7500-8500-9000 TL Maaşlı Emeklilere Ek Zam Müjdesi: Anadolu Ajansı Son Dakika Haberi! Emekli Maaşı Zam Oranları!
7500-8500-9000 TL Maaşlı Emeklilere Ek Zam Müjdesi: Anadolu Ajansı Son Dakika Haberi! Emekli Maaşı Zam Oranları!

7500-8500-9000 TL Maaşlı Emeklilere Ek Zam Müjdesi: Anadolu Ajansı Son Dakika Haberi! Emekli Maaşı Zam Oranları!

Yeni emekli maaşlarıyla ilgili belirsizlikler devam ederken, Anadolu Ajansı'nın son dakika haberi emeklilere müjde niteliğinde. Memur, memur emeklisi ve 4A 4B kapsamındaki emekliler 3 Ocak tarihini uzun bir süredir bekliyordu. Bu tarihte yapılan açıklamada, 6 aylık enflasyon farkları belirlenerek memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur'luların zam oranları netleşti.

A+A-

Memur, memur emeklisi ve 4A 4B kapsamındaki emekliler 3 Ocak tarihini uzun bir süredir bekliyordu. Bu tarihte yapılan açıklamada, 6 aylık enflasyon farkları belirlenerek memur, memur emeklisi, SSK ve Bağ-Kur'luların zam oranları netleşti. Ancak SSK ve Bağ-Kur emeklileri henüz net emekli maaşı zammını öğrenmiş değil.

2023'ün ikinci döneminde enflasyon oranının %37,57 olarak açıklanması, memur ve memur emeklilerine toplu sözleşme zammıyla birlikte toplamda %49,25 zam yapılacağını gösterirken, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında zammın taban oranı %37,57 olarak belirlendi.

4A 4B Emekli Maaşı Zam Oranları: SSK ve Bağ-Kur emeklileri, enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından hükümetten emekli zammı açıklamasını bekliyor. Emekliler, 6 ayda oluşan enflasyon rakamı kadar zam almanın yanı sıra son yıllarda alım gücünün artması amacıyla iki refah payı zammından da faydalanıyor. Temmuz-Aralık döneminde açıklanan %37,57'lik enflasyonun ardından emekliler, zam oranını merakla bekliyor.

Belirtilen zammın 7500 TL'nin altında maaş alan emeklilere kök maaşlarına ek olarak yapılacağı ifade edilirken, ek zam konusunda yapılan araştırmalar sürüyor.

Emekliye Ek Zam Müjdesi: Emekli maaşı hesaplamaları birçok faktöre dayanıyor. Seyyanen zamın refah payı olarak ödeneceği tahmin edilirken, Anadolu Ajansı'nın ortaya attığı iddialara göre önümüzdeki günlerde açıklanacak en düşük emekli aylığı rakamının yükseltilmesi beklentisi bulunuyor. Ayrıca, emekli maaşına enflasyonun üzerinde zam yapılacağı da tahmin ediliyor.

Asgari ücrete yapılan %49.11'lik zamın ardından memur maaş zammının da aynı oranlarda seyretmesi, emekliye de en az %49 oranında zam yapılma olasılığını doğuruyor. Bu durum, ayrımcılık olmaması adına emekli maaşlarının memur maaşı zammına eşitlenmesi gerektiği hesaplamalarını beraberinde getiriyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.