1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 65 yaş, engelli, evde bakım aylığı alanlar dikkat! Hemen kontrol edin, Bakanlık bir bir açıkladı! Tamamen değişti!
65 yaş, engelli, evde bakım aylığı alanlar dikkat! Hemen kontrol edin, Bakanlık bir bir açıkladı! Tamamen değişti!

65 yaş, engelli, evde bakım aylığı alanlar dikkat! Hemen kontrol edin, Bakanlık bir bir açıkladı! Tamamen değişti!

Destek tutarları değişti! Bakanlık tek tek açıkladı! İllere göre ödemeler hak sahiplerine yatırılıyor! Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

A+A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara birçok farklı alanda sosyal destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Yeni sene maaş zamları doğrultusunda destek ödemeleri de yüzde 50 oranında zamlandı. 65 yaş maaşı, engelli maaşı, evde bakım maaşları maaş zam oranları doğrultusunda arttı.

Ocak ayı zam döneminde asgari ücret ve emekli- memur maaşlarına yüzde 49.25 oranında zam yapıldı. Bu oranlarda aynı zamlar 65 yaş maaşı, engelli maaşı, evde bakım maaşlarına da yansıtıldı. 

Yapılan zamlar sonrasında ilk açıklamalar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş tarafından açıklandı. Ocak ayında 65 yaş maaşı 2 bin 348 TL'den 3 bin 504 TL'ye; evde bakım maaşı 5 bin 98 TL'den 7 bin 508 TL'ye; yüzde 40-69 aralığında engeli olan bireylerin maaşı 874 TL'den 2 bin 797 TL'ye; yüzde 70 ve üstü engeli olan bireylerin maaşı 2 bin 811 TL'den 4 bin 196 TL'ye; aile destek paketleri hane içinde kişi başına düşen gelire göre 850 TL ile 1250 TL'ye yükseltildi. Temmuz ayı maaş zam döneminde yapılan zam oranlarına göre destek ödemelerine yeni zamlar yapılması bekleniyor. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.