1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. 6,5 Milyon Emekliye Müjde: Ara Zam İçin Tarih Açıklandı! Emeklilere Sevindirici Haber: Ara Zam İçin Kesin Tarih!
6,5 Milyon Emekliye Müjde: Ara Zam İçin Tarih Açıklandı! Emeklilere Sevindirici Haber: Ara Zam İçin Kesin Tarih!

6,5 Milyon Emekliye Müjde: Ara Zam İçin Tarih Açıklandı! Emeklilere Sevindirici Haber: Ara Zam İçin Kesin Tarih!

Emeklilere Ekim Ayında Yeni Zam Müjdesi: En Düşük Maaşta Artış Geliyor! Temmuz ayında gerçekleşen emekli maaşı artışının sadece kök maaşlara uygulanması, milyonlarca emekliyi mağdur etti. Enflasyon karşısında eriyen maaşlarına isyan eden emeklilere, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeşil ışık geldi. Emeklilere yönelik zam konusunda adım atılacağı haberi, emeklileri umutlandırdı.

A+A-

Emeklilere Ekim Ayında Yeni Zam Müjdesi: En Düşük Maaşta Artış Geliyor!

Temmuz ayında gerçekleşen emekli maaşı artışının sadece kök maaşlara uygulanması, milyonlarca emekliyi mağdur etti. Enflasyon karşısında eriyen maaşlarına isyan eden emeklilere, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeşil ışık geldi. Emeklilere yönelik zam konusunda adım atılacağı haberi, emeklileri umutlandırdı. SGK Uzmanı Özgür Kaya ise Ekim ayında yapılacak ek zamın net rakamını açıkladı ve emeklilere önemli uyarılarda bulundu.

14 Mayıs seçimleri öncesinde, Temmuz ayında emeklilere yapılacak artış vaadiyle AKP iktidarı, yüzde 25'lik zammı sadece kök maaşlara uygulayarak, milyonlarca emeklinin aylığında gerçek bir artış yaşanmamasına neden oldu.

Vatandaşların bu karara yönelik tepkisi büyürken, Cumhur İttifakı'na dahil olan Yeniden Refah Partisi ve Büyük Birlik Partisi genel başkanları da hükümete yönelik eleştirilerde bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaşanan mağduriyetlerin farkında olduklarını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda Ekim ayında emekli ücretlerine ek zam yapacaklarını açıkladı. Meclis'in açılmasıyla birlikte harekete geçmeyi planlayan hükümet, emeklilerin mağduriyetini gidermeye yönelik adımlar atmaya hazırlanıyor.

Emeklilerin, TBMM'nin acilen toplanarak emekli maaşlarına yapılacak artışı yasalaştırmasını talep ettiği görülüyor. Muhalefet partileri emeklilerin talebine olumlu yanıt verirken, AKP ve MHP tarafı geçmişte olduğu gibi olumsuz tutum sergilemişti.

En düşük emekli maaşının Ekim ayında ne kadar olacağı sorusu, Ankara kulislerinde merak konusu oldu. SGK Uzmanı Özgür Kaya, temmuz ayındaki enflasyonu değerlendirerek, ekim ayında yapılacak artış için net rakamlar verdi. Kaya'ya göre, eylül ayında gerçekleşecek enflasyon sonuçlarına bağlı olarak emekli maaşlarında önemli bir artış söz konusu olabilir. Özellikle en düşük emekli maaşı için yapılan bu artış, birçok emekli vatandaşı olumlu bir şekilde etkileyecek.

Şu anki duruma göre, Ekim ayındaki ek zamın yalnızca en düşük emekli maaşına getirilmesi bekleniyor. Ancak emekli maaşlarına yönelik daha geniş kapsamlı bir artışın Ocak ayında yapılacağı tahmin ediliyor. Seyyanen artıştan yararlanacak olan emekliler arasında, kök maaşı 7500 liranın üzerinde olan vatandaşlar yer almıyor.

Emekli maaşlarındaki artış konusu, emekliler ve yakınlarının geleceği için büyük bir öneme sahip. Özellikle ekonomik zorluklarla mücadele eden emekliler, yapılacak artışın kendilerine sağlayacağı rahatlamayı bekliyor. Ekim ayındaki gelişmeler, emeklilerin maddi durumlarına önemli bir etki yapabilir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.