1. HABERLER

  2. KREDİ

  3. 6 Ay Geri Ödemesiz Temel İhtiyaç Kredisi İçin Başvuru Yapanlar Dikkat! Bakanlıktan Açıklama Geldi!
6 Ay Geri Ödemesiz Temel İhtiyaç Kredisi İçin Başvuru Yapanlar Dikkat! Bakanlıktan Açıklama Geldi!

6 Ay Geri Ödemesiz Temel İhtiyaç Kredisi İçin Başvuru Yapanlar Dikkat! Bakanlıktan Açıklama Geldi!

6 ay geri ödemesiz olarak 10 bin TL’ye kadar yapılan kredi yardımı alanlar dikkat! Verilen krediler için 0,49 oranında faiz ile işlemler yapılmıştı. Bir süre sonrada devlet tarafından yapılan açıklama ile geri ödeme konusunda açıklama yapıldı.

A+A-

Mayıs ve Haziran ayında kredi çeken kişiler için belirlenen 6 ay ileri erteleme tarihi belirlendi. Belirlenen tarih 6 Ekim oldu. 6 ay ileri ertelemeli kredi çeken ve kullanan kişiler için ve bireysel temel ihtiyaç kredisi destek kredisi için de ilk ödeme tarihi belli oldu her iki kredi için de ödeme tarihi Ekim ayında başlıyor.

Çekmiş olduğunuz kredi için oluşturulan geri ödeme planı üzerinden taksit ödeme tarihinize erişebilir kredi çekimini gerçekleştirdiğiniz bankanın müşteri hizmetleri ile telefonda görüşerek ilk taksiti ödeme tarihiniz hakkında bilgi alabilirsiniz.

Ziraat bankası, Halkbank ve Vakıfbank tarafından pandemi sürecinde yüzlerce vatandaşa ileri tarihde geri ödeme ile 3000, 5000, 10000 TL miktarlarında krediler verilmişti. İşte verilen o kredilere dair yeni açıklamalar geldi.  Pandemi süresinin Mart ayında ülkemizde başlaması ile birlikte vatandaş ekonomik zorluklar yaşamaya başladı. Bu zorluğu göz önüne alan bazı bankalar zorluğun giderilebilmesi adına vatandaşa kredi olanakları sunmuştu. Her banka 6 ay geri ödemesiz olarak 10 bin TL’ye kadar verilen kredi olanakları sunmuştu. Verilen kredi 0,49 faiz oranları ile işleme alınmıştı.

Kısa bir süre sonra devletten gelen açıklama ile geri ödemelerin ne zaman olacağı belirlendi. Bankalar içinde alınan son haberlere göre Ziraat Bankası, Halkbank ve Vakıfbank sunduğu ihtiyaç kredileri kapsamında ödemeler için gün saymaya başladığını belirtti.

Krediden Yararlanan Vatandaşların Dikkat Etmesi Gereken Noktalar

Pandemi sürecinin ardından hazine maliye bakanından önemli bir duyuru geldi. Yapılan açıklamaların ardından ihtiyaç kredisi desteğinin olacağını belirtti. 10 bin TL’ye 0,49 faiz oranı ile kredi verileceğine dair açıklamalarda bulunmuştur.

Ziraat Bankası Kredi Kullanımı

Başvurular bankanın şubesinden ya da Ziraat mobil uygulamasından gerçekleştirilebiliyor. Banka kartınız ya da kart şifreniz var ise Ziraat mobil uygulamasından başvur seçeneğini seçerek şifre oluşturma kısmına gelip başvuruda bulunabilirsiniz. Kredinizin ödemesini ise banka kartınız ya da ATM’den kartsız işlemler seçeneğinden yapabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.