1. HABERLER

  2. EMEKLİ

  3. 5 Milyon Emekli SGK Binalarına Akın Etti! O Karar Açıkladığından Beri SGK Vatandaşlara Yetişemiyor…
5 Milyon Emekli SGK Binalarına Akın Etti! O Karar Açıkladığından Beri SGK Vatandaşlara Yetişemiyor…

5 Milyon Emekli SGK Binalarına Akın Etti! O Karar Açıkladığından Beri SGK Vatandaşlara Yetişemiyor…

Milyonlarca emekli vatandaş tarafından beklenen güzel haber geldi. Uzun bir süredir emekli vatandaşlar için gelen haber adeta bayram gibi iyi geldi. Herkesi yakından ilgilendiren haberin gelmesi ocak ayında maaşlarına gelecek zamların ne kadar olacağını araştırılmaya başlandı.

A+A-

Emekliler için gelecek zam müjdesi ardından maaşlara gelecek kurum ve kuruluşlardan kaynaklı durumlar için en az 50 en fazla da 355 TL’ye varan artışı gösterecek.

İntibak düzenlemesinin gelmesi ile beraber eşitlik sağlanacak ve milyonlarca emekli vatandaş hak ettikleri müjdeyi alacak. Meydana gelen haksızlıkların önüne geçmek için 2000 yılından daha sonra emeklilik için hak kazanan SSK ve bağkurlu vatandaşların yaş beklemelerinin ardından emekli olmaları sağlanacak. Şu an her ne kadar emeklilik haklarını elde etmiş gibi gözükseler bile maaş alamıyorlar. Tabi ki bu durum ister istemez vatandaşların da belini büküyor. Şu an devlet tarafından istenen beklentiler meydana gelirse de maaşlara 355 TL ye varan artışlar uygulanacak.

Emekli maaşlarında beklenen değişiklik…

Bağkur ve SSK’lı emekli vatandaşlar eğer haklarını 2000 yılından daha önce elde edilenler için uygulanan zamların bir yandan da taleplere göre 2000 yılından daha sonra haklarını elde edenler için geçerli olacak. Talepler uygulamaya geçtiği an maaşlarda en az 50 en fazla da 355 TL ye varan artışlar gözlenecek. İntibak yasası geldiği andan itibaren TÜED tarafından gelen bilgilere göre yaklaşık olarak 5 milyon üzerinde vatandaş yararlanma haklarına sahip olacak. İntibak yasası ile ilgili görüşmeler her ne kadar devam ediyor olsa bile ne zaman gerçekleşeceğine dair net bir açıklama gelmedi.

Emekli maaşlarına her ay ek ödeme müjdesi…

Memur – Sen aracılığıyla meydana gelen toplantı karşısında görüşülen durumlardan bir tanesi de memur statüsü ile emekli olan kişileri derinden etkileyen intibak yasası oluyor. Eğer yasa gelirse kimler yararlanacak ya da kimler yararlanamayacak kısmı görüşmelerde yer aldı. Talep edilen istekler uygulamaya da geçerse kurum ve kuruluşlardan kaynaklı olarak meydana gelen maaşlardaki fark kesin bir şekilde ortadan kaldırılacak. Yani intibak yasası gelirse milyonlarca vatandaşların maaşlarında meydana gelen farklar kapatılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.