1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. 4/D’li ve taşeron işçiler için ek ödeme gündeme geldi! Ek ödeme ne kadar olacak, ne zaman yapılacak?
4/D’li ve taşeron işçiler için ek ödeme gündeme geldi! Ek ödeme ne kadar olacak, ne zaman yapılacak?

4/D’li ve taşeron işçiler için ek ödeme gündeme geldi! Ek ödeme ne kadar olacak, ne zaman yapılacak?

Sağlık çalışanları adına ek ödeme hakkında meydana gelen son dakika açıklamaları da meydana geldi. Bakan Koca bu konu hakkında yapmış olduğu açıklama içerisinde ise korona virüs sürecinde en az üç ay boyunca tavan miktar ile yapılan ödemelerin devam edilecek olduğu hakkında bilgileri de verdi.

A+A-

Sağlık çalışanları adına ek ödeme hakkında meydana gelen son dakika açıklamaları da meydana geldi. Bakan Koca bu konu hakkında yapmış olduğu açıklama içerisinde ise korona virüs sürecinde en az üç ay boyunca tavan miktar ile yapılan ödemelerin devam edilecek olduğu hakkında bilgileri de verdi.

Hastaneler içerisinde taşeron olarak iş hayatına devam eden işçiler ise personeller gibi ödeme  almayacak ve sağlık personelleri bu anlarda ödeme alacaklar. Kamu işçileri ile beraber 4d li olan işçiler için uygulanacak olan ödeme geçtiğimiz aylar içerisinde olduğu gibi gerçekleşmeyecek. Ayrıca kamu içerisinde yer almaya devam eden çalışan taşeronlar adına da maaşlarında meydana gelecek zam miktarı ile ele alınacak olması ile 2020 yılı görüşmelerine farklı konular ile devam edileceği de bekleniyor. İşte merak edilen tüm detaylar...

2020 yılı içerisinde kamu hayatına devam eden işçiler için çok önem arz eden durum meydana geliyor. Sağlık bakanı Koca ise konu ile ilgili belirli açıklamaları dile getirdi. Bu anlarda korona virüs bilim kurulu toplantısı içerisinde yapılan açıklama sırasında sağlık çalışanları için uygulanacak ek ödemenin devam edecek olasını ve konu ile ilgili olan kararın önümüzdeki günler içerisinde kadrolu olarak yer alan personel anlamında görev alan taşeron işçilerden 2020 yılı içerisinde ilk defa mali v sosyal alanlardaki hakları ile beraber görüşme meydana geldi. Bundan önce meydana gelen mali ve sosyal haklar adına yer alan tablo çalışma bakanlığı tarafından KHK ile beraber kadroya geçme süreçlerinin hemen ardından da yayınlanarak uzun süreci kapsayan adım olmuştu.

Bakan Koca açıklaması

''Ek ödeme ile ilgili biliyorsunuz geçen toplantıda da söylemiştim. UZATILDI. Zannediyorum bir kaç gün içerisinde yayınlanmış olur. Bununla ilgili hem sahada filyasyon yapan hekimlerimiz dahil olmak üzere hem özellikle şu dönemde salgın döneminde bu hastalarla ilgili yoğun, acil, göğüs hastalıkları, dahiliye, çocuk ve benzeri gibi yoğun çalışan hekimlerle ilgili çalışanlarla ilgili bir düzenleme yapıldı, zannediyorum önümüzdeki günlerde yayınlanmış olur.'' sözleri ile dikkatleri çekti.

Taşeronlara uygulanacak mı?

Hastane içerisinde yapılacak olan ve taşeronlar adına uygulaması gerçekleştirilecek olan personellere karşı ödeme sırasında yapılmayacağı sadece sağlık alanında yer alanlar ile yapılacak olduğu dile getirildi.

Kamu işçileri ile 4d işçiler için uygulanacak mı?

Bu ödemeler 4d ve kamu işçilerine de uygulanmayacak.

3 ana başlık ile taşeronların talepleri

4d statüsü içerisinde çalışma hayatlarına devam eden taşeronlar bu süreçlerde en çok 2020 yılı içerisinde uygulanacak maaş beklentileri ile devam ediyor. Bu anlarda taleplerin duyurulması ve bu alanda çalışmalarına devam etmek adına kamu işçileri adına gelecek zam talebi ile beraber yanında üç farklı ana başlık ile de farklı düzenlemeler ile yer almak istiyor.

Bu düzenleme başlıkları;

1. tayin hakkı

Kamu içerisinde çalışmalarına devam eden vatandaşlar 2020 yılı içerisinde gerçekleştirilmesi beklenen düzenlemeler ile tayin haklarına da sahip olacaklar. Bu anlarda kısa zamanda uygulanması adına taleplerini sundular.

2. ek ödemeler için zam

Eylül ayı ile yapılacak olan eğitim yardım ödemesi gibi ödemelerin en düşük oranlar ile değil de daha yüksek olması taleple arasında.

3. yüzdelik dilim düzenlemesi

Beklenen düzenlemelerden bir tanesi de yüzdelik dilim düzenlemesi oluyor. Açılan davaların bir hayli fazla olarak yer alması ile beraber tüm işçiler asgari ücret düzenlemesine göre tabi tutuluyor. Bu anlarda maaşlarına da beklenen zam oranlarının eklenmesi isteniyor.

Çalışma bakanlığından yanıt bekleniyor.

Çalışma bakanlığı geçtiğimiz aylar içerisinde kadroya geçme süreçlerinin ardından taşeron olarak yer alan işçiler adına önemli bir düzenleme daha getirdi. Bu anlarda enflasyon oranlarının yüzde yirmi beş olarak belirlenmiş olduğu dönemler dikkate alınarak 2020 yılı için meydana gelen görüşmelerde bu durumun detaylı bir şekilde incelenmesi de bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.