1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D'Lİ Taşeronların Yıllardır Beklediği Yasa Geliyor! Görev tanımı gelirse tüm taşeronlar kendi işinde çalışacak...
4D'Lİ Taşeronların Yıllardır Beklediği Yasa Geliyor! Görev tanımı gelirse tüm taşeronlar kendi işinde çalışacak...

4D'Lİ Taşeronların Yıllardır Beklediği Yasa Geliyor! Görev tanımı gelirse tüm taşeronlar kendi işinde çalışacak...

2020 toplu iş sözleşmelerinin ardından yaşanan durumların ardından görev tanımları da 4D taşeronlar için gelecek. Şu an yapılacak olan düzenlemeler meydana gelirse herkes sadece kendi işinde çalışabilecek.

A+A-

4D taşeronlar için çalışma hayatında görev tanımlarının olmaması başka işlerde çalışmak zorunda olmalarına neden oluyor. Eğer beklenen görev tanımlaması yapılırsa da herkes sadece kendi işinde olacak.

4D taşeronlar alanları dışında çalışmayacak

900 bin işçi kadro alınmasının ardından görev tanımlarını istiyor. 4D taşeronlar için görev tanımları gelirse birçok konuda rahatlama yapılacak. Son zamanlarda en çok istenen konulardan bir tanesi oluyor. Şu an her ne kadar büyük bir merak ile 4D taşeronlar tarafından sorunların çözülmesi bekleniyor olsa bile netlik kazanılmadı.

2020 TİS görüşmelerinde tanımlar yapılacak

2020 yılında 4D taşeronlar milat olması bekleniyor. Uzun zaman sonra ilk defa hükümet içerine taleplerin iletilecek olması da gelecek ilk maaş zamları - tayin hakları - yüzdelik dilim ve görev tanımları ile beraber masada yerini alacak.

Beklenen görev tanımlamaları da yapılırsa herkes hak ettikleri haklara kavuşacaklar. 4D taşeronlar için sendikalar arasında meydana gelen görüşmeler ile beraber herkesin kendi mesleğinde olmasına dair yürürlükte yer almaları da bekleniyor. 2020 TİS görüşmeleri yapılırsa da 4D taşeronlar sadece kendi işlerinde olacak ve başka işlerde yer almayacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum