1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. 4D’li Taşeronların beklediği açıklama geldi! TİS Ödemeleri için tarih verildi… Taşeronda ek ödeme nasıl alınır? TİS görüşmesi ne zaman?
4D’li Taşeronların beklediği açıklama geldi! TİS Ödemeleri için tarih verildi… Taşeronda ek ödeme nasıl alınır? TİS görüşmesi ne zaman?

4D’li Taşeronların beklediği açıklama geldi! TİS Ödemeleri için tarih verildi… Taşeronda ek ödeme nasıl alınır? TİS görüşmesi ne zaman?

Taşeronlarda son dakika. 4 / D'li taşeronlarda ve sürekli olan işçiler adına bir hayli beklenen karar geldi. TİS ödemeleri hakkında sonuç alınacak mı merak ile araştırılıyor. Yapılan toplantıların sonucunda neler oldu ve nasıl değişiklikler meydana geldi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

A+A-

Taşeronlarda son dakika. 4 / D'li taşeronlarda ve sürekli olan işçiler adına bir hayli beklenen karar geldi. TİS ödemeleri hakkında sonuç alınacak mı merak ile araştırılıyor. Yapılan toplantıların sonucunda neler oldu ve nasıl değişiklikler meydana geldi? 

Korona virüs salgınlarının ardından gelecek toplantıların belirli aralıklarla tam üç ay daha ertelenmiş olması yapılması beklenen ödemelerin en az üç aylık bir süreyle daha alınamayacak olmasına neden oldu. Her ne kadar büyük bir merakla beklenen TİS görüşmeleri ertelenmiş olsa bile 4D'li taşeron işçiler adına bir yandan da haklarını almalarına engel oldu. Bu anlarda konu hakkında düşüncelerini dile getiren Mahmut Arslan; “Biz kanun zoruyla bir işçinin, bir başka sendikanın üyesi olması zorlamasını kabul edemeyiz. Sendikal örgütlülük, sendikal özgürlükte ancak söz konusu olabilmektedir. Bu örgütlenme özgürlüğünün önünde bulunan engelin kaldırılmasını talep ediyoruz” ifadelerini dile getirdi.

2020 TİS görüşmelerinin ardından düzenlenmesi beklenilen konular

2020 TİS görüşmeleri sırasında yapılması beklenilen bazı konular yer alıyor. Bunlar;

  • Taşeronlar için enflasyon oranlarının daha üstünde maaş zammı olması
  • Şartlı ya da şartsız bir şekilde kişilere tayin haklarının verilmesi
  • Bayram ya da eğitim alanlarında verilen tutarların üst seviyelere çekilmesi
  • Yüzdelik düzenleme konusunda maaşların yeniden belirlenmesi
  • Görev tanımlarının tekrar belirlenmesi konularının masada yer alması bekleniyor.

Taşeron işçiler için tayin hakları

4D'li taşeron işçilerin tayin konularını kendi isteklerine göre belirlenmesi talep ediyor. Bu talepler;

  • Kamu ya da belediyede çalışma hayatına devam eden vatandaşlarda en ufak şart aranmadan tayin haklarının verilmesi
  • Eşi kamuda çalışanlar adına
  • Kurum içinde ya da il içi tayin hakların verilmesi

Her ne kadar beklentiler bir hayli olsa bile daha net bir durum olması. Bu anlarda TİS toplantılarının da sürekli bir şekilde erteleniyor olması sorunların üst üste gelmesine neden oluyor.

TİS ödemeleri ne zaman olacak?

TİS görüşmelerinin ertelemeye gidilmesi sonucu ödemeler de buna paralel olarak ertelendi. En az dört aylık bir süreyle yapılamayacak olduğu da tahminler arasında yer alıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.