1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D’li Taşeronlara müjde! TİS Görüşmeleri sonuç verdi! 1000 TL zam mı geliyor? Kime ne kadar zam yapılacak?
4D’li Taşeronlara müjde! TİS Görüşmeleri sonuç verdi! 1000 TL zam mı geliyor? Kime ne kadar zam yapılacak?

4D’li Taşeronlara müjde! TİS Görüşmeleri sonuç verdi! 1000 TL zam mı geliyor? Kime ne kadar zam yapılacak?

4D taşeron maaşları için son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. Taşeron işçilerin kadrolu yaşama geçmelerinin ardından TİS görüşmeleri ne zaman olacak diye merakla bekleyişler başladı. Peki, kime ne kadar zam gelecek?

A+A-

31 Ekim itibarı ile sona eren sözleşmelerin ardından vatandaşlar yeni bir döneme başladı. Bu süreçlerde en çok merak edilen durumlardan bir tanesi de maaşlarına gelecek olan zam oranları. 2020 TİS görüşmeleri sırasında yeni bir yapılandırma bekleniyor. Ek zam gelebilir. Çalışma bakanlığı tarafından taşeron işçi maaşlarına yeni bir düzenleme gelmesi bekleniyor. Taşeronlarda son maaş düzenlemesi belli oluyor.

Taşeron işçilerin kadrolu yaşama geçmelerinin ardından maaşlarına ne kadar zam alacakları TİS görüşmelerinin ardından belli olacak. Yüzdelik dilim kapsamında da olumlu gelişmeler bekleniyor. Peki, yüz binlerce taşeron tarafından merakla beklenen zam oranları ne zaman belli olacak?

Kime, ne kadar zam gelecek?

Taşeron işçiler için uzun zamandır beklenen yüzdelik dilim uygulaması gündeme gelirse kim ne kadar maaş alacak diye merakla arayışlar devam ediyor. Fakat bakanlık kapsamında gelen haberlere göre maaşı yüksek olanlar karlı olacak. Tüm düzenlemeler TİS görüşmeleri ile belli olacak. Kadroya geçtikten sonra maaşları düşenlere karlı bir adım atılacak.

Yüzdeli dilimle maaşlara zam.

Yüzdelik dilim düzenlemeleri kadrolu yaşama geçmeden önceki zamanlara göre yapılacak. Kadrolu yaşama geçmeden kim ne kadar maaş alıyorsa ona göre belli olacak. Şimdiki maaşlar ona göre artacak. Bu süreçlerde aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığının onay vermesi bekleniyor.

Maaş düzenlemesi ne yönde olacak, yüzde kaç zam gelecek?

900 binin üzerinde bulunan taşeron işçi için seyyanen maaş zamları bekleniyor. Enflasyon oranlarının karşısında ezilen vatandaşlar için en az 1000 TL maaş isteği ön planda yer alıyor. 2020 yılında maaş zam oranları çok ön planda yer alıyor. 2021 yılı için gelecek zam oranlarının yüzde 8,5 olması bekleniyor.

TİS görüşmeleri gecikebilir

Devlet tarafından gelen açıklama sırasında 31 Ekim tarihinde sözleşmeleri son bulan vatandaşlar için süreçler biraz gecikebilir. Yeni kararların açıklanması için az zaman kaldı derken TİS görüşmelerinin ertelendiği haberi geldi. TİS sırasında beklenen düzenlemeler sırasında yüzdelik dilim, maaş, tayin ve ikramiye gibi önemli durumlar ön planda olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.