1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. 4D'li Taşeronlara müjde TBMM’den geldi! TİS görüşmesi öncesi kadro çalışmaları başladı!
4D'li Taşeronlara müjde TBMM’den geldi! TİS görüşmesi öncesi kadro çalışmaları başladı!

4D'li Taşeronlara müjde TBMM’den geldi! TİS görüşmesi öncesi kadro çalışmaları başladı!

Korona virüs süreçlerinin meydana gelmesi ile beraber taşeron işçilerin kadroya alınmaları için gerekli süreçte bir hayli zorluk yaşanıyor olmasının ardından, KİT çalışanları için 2020 TİS görüşmelerinin daha öncesinde kadro açıklamalarına yer verildi.

A+A-

Korona virüs süreçlerinin meydana gelmesi ile beraber taşeron işçilerin kadroya alınmaları için gerekli süreçte bir hayli zorluk yaşanıyor olmasının ardından, KİT çalışanları için 2020 TİS görüşmelerinin daha öncesinde kadro açıklamalarına yer verildi. İyi parti kanadı içerisinde yapılan açıklamalara göre KİT'ler içerisinde yer alan çalışanlar için çok uzun bir süredir konu üzerinde adımların atılmasını bekledikleri ifade edildi.

Kamu kurumları içerisinde yer alan çalışanlar için kadroya alım süreçlerinde tüm çalışan vatandaşlar bu düzenlemelere dahil edilemediler. KİT'ler içerisinde çalışmalarına devam eden taşeron işçilerin kadroya alımları gerçekleşmemişti. Fakat hükümet bu konu hakkında yakın zamanda adım atılacak olmasına ilişkin açıklamalarda bulunmuş ama hala devam eden KİT çalışanları için net bir haber gelmemişti. TİS öncesi durumlar yeniden gündemde yerini almayı başardı.

KİT çalışanlarına TİS öncesinde kadro yeniden gündemde yerini aldı.

KİT'ler içerisinde çalışma hayatına devam eden taşeron işçiler için kadroya alımların ardından son açıklama İyi parti kanadından geldi. Fahrettin Yokuş;  bir açıklama sırasında KİT çalışanlarının kadro düzenlemeleri için çok uzun bir süre geçtiğini dile getirdi. Konuşmaların ardından bu durum için ayrımcılık olmasını ve bu durumun kabul edilemeyecek olmasını dile getirirken, 1 ekim tarihi itibari ile de başlanacak yeni dönem içerisinde düzenlemeler adına konunun mecliste yer almasını istediklerini aktardı. Yokuş KİT çalışanlarının da konu hakkında seslerini duyurabilmek adına haklarını istediklerini dile getirdiler.

Aynı iş yerinde çalışsalar bile daha az maaş, daha az özlük haklarına sahip oldular

Kadro hayatına geçiş yapamayan taşeron işçiler bir yandan da aynı iş yeri içerisinde çalışma hayatlarına devam etseler bile iş arkadaşlarından daha az maaş alıyor, daha az özlük haklarına sahip oluyor. Konuya değinen İYİ parti milletvekili Fahrettin Yokuş; '' bu duruma maruz kalan hiçbir işçinin kimseden sadaka istemediğini - haklarını istediklerini - eski bir sendikacı olarak verilen emek mücadelesinin son anına kadar yanlarında yer alacağını - asla bu işçileri yalnız bırakmayacak olduğunu'' dile getirdi. KİT'lerin de taşeron olarak kadroyu sonuna kadar hak ettiklerini dile getirdi.

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum