1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. 4D'li Taşeronlara Bakanlıktan Müjdeli Haber! Yüzdelik Dilimlerin Ödenmesi İle İlgili Çalışma Bakanlığından Yazı!
4D'li Taşeronlara Bakanlıktan Müjdeli Haber! Yüzdelik Dilimlerin Ödenmesi İle İlgili Çalışma Bakanlığından Yazı!

4D'li Taşeronlara Bakanlıktan Müjdeli Haber! Yüzdelik Dilimlerin Ödenmesi İle İlgili Çalışma Bakanlığından Yazı!

Binlerce işçi vatandaşı yakından ilgilendiren açıklama geldi. Aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanı tarafından gönderilen yazı içerisinde yüzdelik dilimler ile ilgili detaylara yer verildi. Bu karar sonra taşeron maaşları artacak mı, taşerona zam gelecek mi? Konuya ilişkin tüm detaylar haberimizde…

A+A-

Binlerce işçi vatandaşı yakından ilgilendiren açıklama geldi. Aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanı tarafından gönderilen yazı içerisinde yüzdelik dilimler ile ilgili detaylara yer verildi. Bu karar sonra taşeron maaşları artacak mı, taşerona zam gelecek mi? 

Taşeronlar İçin Maaş Kararı

Kadroya geçmiş olan binlerce işçiyi yakından ilgilendiren açıklama ise aile, çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından gelen yazı ile beraber açıklandı. Yazı içerisinde işçilerin yüzdelik dilimleri haklarının geri verileceği aktarıldı.

Söz konusu olan yazıda, eksik ödenen taşeron ücretlerinin yeniden hesaplanması istenirken; Bakanlık bünyesinde işçi kadrosuna geçen kişilerin maaşlarının ise 2018 tarihinde asgari ücret üzerinden devam edildiği belirtildi. Maaş arasında oluşan fark nedeni ile yazı gönderildi, 1 Ocak 2019 tarihinden bu güne kadar eksik ödenen ücretlerin yeniden ödenmesi talep edildi.

Maaş Kararı Alındı!

Öz Büro İş Sendikası, bakanlık bünyesinde sürekli olarak çalışan vatandaşların aldıkları maaşın, kadroya geçirildikleri tarihten (02.04.2018) önceki şartname kapsamında çalışanların asgari ücretin üzerinde bir maaş ile işe başladıkları  ve 2018 yılında aldıkları ücretin, 2019 yılında da devam ettiği belirlendi. 2 tarih arasında oluşan fark üzerinden yüzdelik dilimin yeniden hesaplanması talep edildi.

Bu fark nedeni ile çalışan ücretlerinin eksik ödenmesiyle, bakanlık adına Ankara 44. İş Mahkemesinde dava açıldı. 2019 / 651 dosya numarasıyla ilave tediye ve ikramiye alacağı, bakiye ücret konularında açılan dava, dün sonuca ulaştırıldı ve kabulüne karar verildi.

Emsal Niteliğinde Dava!

Emsal niteliği taşıyan dava, ücret alacaklarının mahkemeye taşınmasına neden olurken; tüm mahkeme masrafları ve vekalet ücretleri de bakanlık tarafından karşılanacak. Bakanlık ise bu konuda, yüklü kamu zararının oluşacağını ifade etti.

Taşeron Maaşları Yeniden Hesaplanacak!

Çalışan kişilerin 1 Ocak 2019 tarihinden bu güne kadar eksik ödenen maaşları yeniden hesaplanacak. Karar neticesinde ödenmesi gereken farkın ödenmemesi durumunda yasal yollara yeniden başvurulacağı ifade edilirken, uygulamaya koyulması ile beraber taşeron işçilerin maaşları artacak ve belirlenen tarihten bu güne kadar oluşan fark ise; hesaplarına toplu olarak yatırılacak.

-340.jpg00-155.jpg000-051.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum