1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D’li Taşeronlar İlk Kez Böyle Bir Zam Oranıyla Karşılaştı! Ek Zam Müjdesi Verildi: Taşeron İşçi Zammı Açıklandı mı?
4D’li Taşeronlar İlk Kez Böyle Bir Zam Oranıyla Karşılaştı! Ek Zam Müjdesi Verildi: Taşeron İşçi Zammı Açıklandı mı?

4D’li Taşeronlar İlk Kez Böyle Bir Zam Oranıyla Karşılaştı! Ek Zam Müjdesi Verildi: Taşeron İşçi Zammı Açıklandı mı?

4D taşeron işçiler için maaş zamları ne kadar olacak en çok merak edilen konulardan bir tanesi haline geliyor. Şu an 4D taşeron işçiler için e k zam dosyası gelecek mi merak ediliyor.

A+A-

Yüzdelik dilim ile beraber ek ödeme konusunda dokuz yüz binin üzerindeki 4D taşeron işçileri ilgilendiren konu maaşlarını paralel bir şekilde etkilenmesini sağlayacak. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından geçtiğimiz zamanlarda atılan adımın ardından yürürlüğe gireceği bekleniyor.

2020 TİS görüşmeleri sırasında 4D taşeron işçiler için ele alınması gereken konulardan bir tanesi yüzdelik dilimler olurken, uygun çözüm yollarını arıyor. Sizler için 4D taşeron işçilerin maaş zam oranları, yüzdelik dilim hesaplamaları gibi merak edilen tüm detayları bir araya getirdik.

2021 yılına adeta sayılı zaman kala 4D taşeron işçiler için maaşlarına gelecek zam oranları merakla bekleniyor. 2020 yılının ocak ayında maaşlar asgari ücret ödemeleri ile eşit hale getirilmişti. Maaşları asgari ücretin altında olan vatandaşlar için bakanlık devreye girerek zamlar için gelecek son dakika gelişmeleri ile dikkatleri çekiyor.

4D taşeron işçilerin maaş zam oranları

4D taşeron işçiler için maaş zam oranları merak ediliyor. Bunların yanı sıra ek ödeme, yüzdelik dilim ile beraber refah payları da görüşülen konular arasında. Son 6 aylık süreç içerisinde yüzde 4 oranları ile maaşlarına zam alan 4D taşeron işçiler asgari ücret ile dengeleme kısmında TİS ile beraber maaşlarda yüzde 10, 12, 15 ve 17,5 oranları ön planda yer alıyor. Son gelen bilgilere bakılacak olduğu zaman refah payı sağlamak için 15 oranları ön planda bulunuyor.

Yüzdelik dilimlerde son durum…

2020 TİS toplantı kapsamında görüşmeleri beklenilen konular yüzdelik dilim, ek ödeme oluyor. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığından olumu yönde bir adım gelirse maaşlarda yeniden hesaplamalar yapılacak ve kadrolu yaşama geçenler bir nebze de olsa rahat edecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.