1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D’li taşeronlar için beklenen açıklama! Anlık olarak hesaplara en az 1108 TL ödeme…
4D’li taşeronlar için beklenen açıklama! Anlık olarak hesaplara en az 1108 TL ödeme…

4D’li taşeronlar için beklenen açıklama! Anlık olarak hesaplara en az 1108 TL ödeme…

Taşeron ve kamu işçileri tarafından uzun zamandır beklenen müjdeli haberler gelmeye başladı. Geçtiğimiz aylarda ilk taksit ödemesi verilen ilave tediye ödemelerinin ikinci taksit ödemeleri için tarih açıklandı.

A+A-

Taşeron ve kamu işçileri tarafından uzun zamandır beklenen müjdeli haberler gelmeye başladı. Geçtiğimiz aylarda ilk taksit ödemesi verilen ilave tediye ödemelerinin ikinci taksit ödemeleri için tarih açıklandı. Kamu işçileri ile beraber 4D’li taşeronlar tarafından uzun zamandır beklenen her yıl içerisinde 4 taksit ödemesi ile verilen 52 günlük tediye ödemeleri için ikinci taksit ödemelerine sayılı zaman kaldı.

Bu yıl içerisinde verilen ilk taksit ödemeleri 29 Ocak tarihinde 4D’li taşeronlar ile beraber kamu işçilerinin hesaplarına 13 günlük olarak yatırılmıştı. İkinci taksit ödemeleri ne zaman olacak diye araştırmalarına başlayan vatandaşlar için tarih belli oldu. Gün içerisinde yani 11 Mayıs tarihi ile 4D’li taşeronlar ile beraber kamu işçilerine ikinci taksit olarak 13 günlük ödemeler verilecek. Bu süreçlerde kimler ne kadar ödeme alacak en merak edilen konulardan bir tanesi olmaya başladı. SGK prim geliri ile beraber damga vergi kesintileri yapılacak olan ödemeler vatandaşların maaşları üzerinden yapılan hesaplama ile beraber 13 günlük verilecek. Bu süreç içerisinde 4D’li taşeronlar ile beraber kamu işçilerinin hesaplarına en az 1108 TL olarak ödemeler verilecek.

4D’li taşeronlar ile beraber kamu işçileri için uzun zamandır beklenen müjdeli haberler geldi. 2021 yılı içerisinde ödenmesi gereken 2. Tediye ödemeleri 11 Mayıs tarihinde yani gün içerisinde vatandaşların hesaplarına yatırılacak. Uzun zamandır yüz binlerce işçi tarafından beklenen ödemelerin net tarihi resmi gazete içerisinde yayına alındı. Şimdi vatandaşlar tarafından yılın ikinci yarısında yatırılacak olan 3 ile 4. Taksit ödemeleri ne zaman yapılacak kısmına çevrildi. 6772 sayılı kanun ile beraber kamu işçileri için her yıl düzenli olarak 52 günlük ilave tediye ödemeleri verilecek olduğu hükümler ile beraber korunmaya alınmıştır. İlave tediye ödemeleri kanunlar ile beraber güvence altına alındıktan sonra bir hak haline gelmiş ve tüm kamu işçileri için ödemeler aralıksız bir şekilde verilmeye başlanmıştır.

Çifte bayram sevinci…

Ramazan bayramına sayılı gün kala gelen açıklamalar ile beraber 4D’li taşeronlar ile beraber kamu işçileri için her yıl dört taksit ile ödenmekte olan tediye ödemelerinin ikinci taksit kısmının gün içerisinde yatırılacak olduğunun açıklamaları geldi. İlk taksit ödemelerinin 29 Ocak tarihinde yapılmasının ardından gün içerisinde ikinci taksit ödemeleri yani 11 Mayıs tarihinde vatandaşların hesaplarına yatırılacak. Bu sayede 4D’li taşeronlar ile beraber kamu işçileri için ödemeler ramazan bayramından daha önce verilmiş olacak. 4D’li taşeronlar ile beraber kamu işçileri için 24 Aralık 2021 tarihinde son taksit ödemeleri verilecek. Yer altı işleri içerisinde çalışmalarına devam edenler için ikramiye ödemelerinin tamamı 24 Aralık tarihinde toplu bir şekilde verilecek. Belediye şirketleri içerisinde çalışmalarına devam 4D’li taşeronlar ile beraber kamu işçileri için tediye ödemeleri verilmiyor.

4D’li taşeronlar ile beraber kamu işçilerinin almakta olduğu brüt maaş ödemeleri üzerinden her yıl 52 günlük tediye ödemeleri verilir. Bu hesaplamadan çıkarılan tutar üzerinden SGK primi, gelir vergisi ile beraber damla vergileri kesilir. Geri kalan ödemeler de hesaplara 4 taksit olarak her taksit içerisinde de 13 günlük olacak şekilde verilir.

2021 tediye ödemeleri ne kadar verilecek?

4D’li taşeronlar ile beraber kamu işçileri için tediye ödemeleri brüt ücret maaşları üzerinden hesaplanır. Ardından da SGK primi, damga vergisi ile beraber gelir vergileri düşülerek hesaplara yatırılır. Şu an 4D’li taşeronlar ile beraber kamu işçileri için en düşük olan ödemeler 1108 TL olarak verilirken yıl içerisinde asgari ücret ile çalışmalarına devam eden vatandaşlar 3 bin 646 TL ödeme alacaklar.

4D’li taşeronlar ile beraber kamu işçileri için verilmekte olan 52 günlük tediye ödemeleri bilindiği üzere uzun yıllardır vatandaşlara her yıl dört taksit ile verilmeye devam ediyor. 29 Ocak tarihinde ilk taksit ödemelerini alan 4D’li taşeronlar ile beraber kamu işçiler ikinci taksit ödemelerini büyük bir merak ile beklerken bayramdan önce 11 Mayıs tarihinde hesaplara yatırılacak olduğuna dair çarpıcı açıklamalar geldi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.