1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4/D'li Taşeronlar Dikkat! Bakan Açıklama Yaptı, Asgari Ücret Kararı Verildi… Taşeron maaşı ne kadar oldu?
4/D'li Taşeronlar Dikkat! Bakan Açıklama Yaptı, Asgari Ücret Kararı Verildi… Taşeron maaşı ne kadar oldu?

4/D'li Taşeronlar Dikkat! Bakan Açıklama Yaptı, Asgari Ücret Kararı Verildi… Taşeron maaşı ne kadar oldu?

Yüz binlerce 4d taşeron işçiyi yakından ilgilendiren özlük haklarında son dakika açıklamaları meydana geldi. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanı Zehra Zümrüt Selçuk; 4d taşeronlar için özlük hakları için bir uygulama olup olmayacağı ile ilgili olarak araştırmaların yanı sıra, enflasyon oranlarından ezilen maaşlarda bir artış olacak mı olmayacak mı diye kendisine yöneltilmiş sorulara cevap verd

A+A-

Sorular ile önerge

İyi parti Kayseri milletvekili Dursun Ataş; tarafından geçilen dönem içerisinde verilmiş soru önergesi için Bakan Selçuk, işçilerin hayatlarında meydana gelen mağduriyetlerin yer aldığı - kadro alımlarının ardından birçok hak kaybının olduğunu iletti.

1. özlük hakları ile alakalı çalışma olacak mı

2. enflasyon fark oranları ile alakalı uygulamalara yönelik çalışma var mı

3. ayarlamalı yükseltilen enflasyon oranları işçileri korumak için çalışma yapacak mı

4. geçişlerini yapan yüksekokul mezunları için sosyal haklar üzerine yönelik çalışmalar yapılacak mı soruları yöneltildi.

Bakan Selçuk açıklama yaptı...

Bakan Selçuk; ''kendisine yöneltilen sorulara akıl almaz bir cevap verdi. Asgari ücretlerin tespit komisyonları tarafından verilediği - anayasada yer alan kararname ile yeni bir düzenleme yapıldığı - özlük hakların ve maaşların serbestçe belirlendiği - belirlenen ücret resmi gazetede yayına alınmıştır.'' tarzında gelen cevabı ile dikkatleri çekti.

4d taşeronlar; kadroya geçmelerinin ardından özlük hakları ile alakalı olarak yöneltilen soruya karşı alınan cevaplara anlam verilememiş olması, özlük hakları ile alakalı bir düzenleme olacak mı olmayacak mı diye hala araştırmalarına devam ediyor Yapılanaçıklama için en ufak bir şey anlaşılmamış olduğu için durumların ilerleyen süreçlerde belli olacağı düşünülüyor. İşçiler hakları olan en az 1000 TL değerinde seyyanen zamlarını istiyor.

1 kasımda yen süreç olacak 

4d taşeronların kadrolu hayata geçmelerinin ardından kritik süreçlerden bir tanesi 1 kasım günü başlayacak. Yayımlanmış olan KHK kapsamı ile beraber kamuda hayatına devam eden 1 milyona yakın işçi sendikaların değişimlerinin ardından her şey 1 kasım tarihi ile gelecek.

1 kasım gününden sonra işçiler için toplu sözleşme süreçleri ile dahil olma hakları da yer alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler