1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. 4/D'li Taşerona Yüzdelik Dilim, Ek Maaş Zammı Kaç TL? Taşerona tayin hakkı var mı?
4/D'li Taşerona Yüzdelik Dilim, Ek Maaş Zammı Kaç TL? Taşerona tayin hakkı var mı?

4/D'li Taşerona Yüzdelik Dilim, Ek Maaş Zammı Kaç TL? Taşerona tayin hakkı var mı?

Kamu kurumlarınca yapılan hizmet alım ihalesini kazanan özel sektörlerde istihdam edilen ve fiilen kamu hizmeti yürüten taşeron işçilere ek maaş zammı son dönemlerde yoğum şekilde gündeme gelmiş durumda. Pek çok vatandaş tarafından taşeron işçilere ne kadar maaş zammı yapılacağı ve tayin hakkı olup olmadığı gibi konular merak edilmektedir. İşte merak edenler için konuya ilişkin haberin detayları

A+A-

Kamu kurumlarınca yapılan hizmet alım ihalesini kazanan özel sektörlerde istihdam edilen ve fiilen kamu hizmeti yürüten taşeron işçilere ek maaş zammı son dönemlerde yoğum şekilde gündeme gelmiş durumda. Pek çok vatandaş tarafından taşeron işçilere ne kadar maaş zammı yapılacağı ve tayin hakkı olup olmadığı gibi konular merak edilmektedir.

Taşeron İşçilere Zam Sorunu

Kamu bünyesinde çalışan ya da kadroya dâhil edilen taşeron işçilere zam konusu en büyük sorunlarından bir tanesi. Bu kapsamda yapılan zamların oranlarının son derecede düşük olması taşeron işçilerin geçimlerini zorlaştırıyor. Bu konuda daha önceden taşeron işçilerin zam talepleri çalıştıkları kurumlar tarafından kabul edilmemişti.

Yalnızca bazı belediyeler bu konuda önemli adımlar atmıştı. 2020 yılından zam konusunda umutlu olan taşeron işçiler zam oranlarında bir iyileştirme meydana gelmesini bekliyorlar. Maaşlara zam oranının yükseltilmesini talep eden taşeron işçiler aynı zamanda tüm işçiler için ek zam sunulmasını da talep ediyorlar.

Tediye ödemeleri konusunda henüz bir açıklama yapılmış değil. Çalma Bakanlığı tarafından daha önceden tediye ödemelerinin mayıs ayı içerisinde yapılacağı belirtilmişti. Ancak korona virüs beraberinde birçok ödemenin öne çekilmesi durumu oldu. Bu konuda bakanlıktan eğer erken ödeme söz konusu olacaksa işçilere nisan ayında 913 lira tediye ödemesi yapılacağını dile getirdi.

Taşeron İşçilerde Yüzdelik Dilim

Taşeron işçilerin en büyük sorunu olan maaş zammı konusunda beklenen en önemli düzenleme ise taşeron işçilerde yüzdelik dilim düzenlemesi. Bu konu hakkında birçok davanın açılması ve davaların taşeron işçilerin lehine kararlar alması taşeron işçilerin umutlarını artırdı. Bütün taşeron işçiler bu kapsamda herhangi bir dava açılmadan Çalışma Bakanlığı’nın konuya ilişkin bir adım atmasını bekliyorlar. Taşeron işçilerin yıllık maaş zam oranları ise şu şekildedir:

  • %12 zam: 2020 enflasyon oranı beklentisi ve refah payı
  • %15 zam: 2020 asgari ücret maaş zam oranı
  • %17.5 zam: 2020 asgari ücret maaş zam oranı ve refah payı

Taşeron İşçilere Tayin Hakkı

Bir taşeron işçinin dava açması ve davayı kazanması sonucunda taşeron işçilere tayin hakkı verilmesi konusunda taşeron işçilerde bir umut oluştu. Taşeron işçiler bu konuya ilişkin olarak belirli koşullarda tayin hakkı elde edebilecek olsalar bile en kısa süre çerisinde bu hakkın kendilerine verilmesini talep ediyorlar.

www.nutuk.com.tr

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.