1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D’li taşeron ve kamu işçilerinin ikramiye ödemeleri… 4. İlave tediye ödemeleri ne zaman yapılacak? 52 günlük ikramiyenin 4. Taksit ödemelerinin tarihleri!
4D’li taşeron ve kamu işçilerinin ikramiye ödemeleri…  4. İlave tediye ödemeleri ne zaman yapılacak? 52 günlük ikramiyenin 4. Taksit ödemelerinin tarihleri!

4D’li taşeron ve kamu işçilerinin ikramiye ödemeleri… 4. İlave tediye ödemeleri ne zaman yapılacak? 52 günlük ikramiyenin 4. Taksit ödemelerinin tarihleri!

Kadroya alınan kamu ve taşeron işçilerinin tediye ödemeleri yapılmaya devam ediyor. 27 Temmuz 2020 tarihinde verilen 3. Tediye ödemesi sonrası işçiler 4. Taksit tediye ödemelerinin yapılma tarihinin açıklamasını bekliyordu.

A+A-

Kadroya alınan kamu ve taşeron işçilerinin tediye ödemeleri yapılmaya devam ediyor. 27 Temmuz 2020 tarihinde verilen 3. Tediye ödemesi sonrası işçiler 4. Taksit tediye ödemelerinin yapılma tarihinin açıklamasını bekliyordu.

İlave Tediye nedir?

6772 no’lu kanunla kadroya alınmış olan kamu işçileri ve taşeronlara verilen 52 günlük ödemeler hüküm altına alınmıştı. Kamu işlerine dağıtılan tediyeler ilgili kanun sayesinde güvence altına alındı. Böylece kamu işçileri tediye alma hakkını elde etmiş oldular. Genel yönetim bağlamında olan kamu idarelerinde kadroya alınan işçiler, ayrı bir tüzel kişiliğe sahip olmaksızın devlet tüzel kişiliği içerisinde bulunan genel bütçedeki kamu idarelerine ait olan bir kurumda kadroya alınan işçilere yıllık 52 gün tediye ödemesi yapılması gerekiyor.

2020 4. İlave Tediye Ödemeleri Ne Zaman Yapılacak?

Tediyeler her yıl 4 taksit şeklinde ödeniyor. 3. Ödemenin Temmuz ayında yapılmasından sonra 4. Taksitin ödeme günü ne zaman olacak? sorusu kamuda çalışanlar tarafından merak ediliyordu. Resmi gazetede yayımlanan 2020 tediye tarihleri belli oldu. 6772 no’lu kanun kapsamına giren kurumlarda çalışmakta olan işçilerin ilave tediyelerinin verilme tarihi 14 Aralık 2020 olarak tespit edildi. Kadroya geçmiş olan taşeron ve kamu personellerinden yaklaşık olarak 900 bin kişi tediye ödemesi alacak.

İlave Tediye Ödemesi Kimlere Yapılıyor?

İlave tediye ödemelerini kimler alıyor, hangi kurumlar tediye ödemesi yapıyor? soruları merak edilen konular arasında yer alıyor. 52 günlük ikramiye ödemeleri kamudaki her işçiye yapılmıyor. 6772 no’ludevlet ve ona bağlı olan müesseselerde çalışan işçiler ilave tediye ödemesi alabiliyorlar. Tediye kapsamına giren kurumlar ise aşağıdaki gibidir:

  1. Belediye ve özel idarelerde "hizmet akdi" ile çalışan işçiler
  2. Genel ve katma bütçeli kurumlar
  3. Kamu iktisadi teşekkülleri
  4. Sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan kurum ve kuruluşlar
  5. Özel bütçeli idareler

2020 4. İlave Tediye Ödemesi Kaç Para Olacak?

Her yıl 4 taksit halinde ödenen tediye ödemelerinin 4. Taksit ödemelerinde verilecek olan rakamlar işçinin aldığı brüt ücret üzerinden hesaplanıyor. Hesaplama sonrası SGK ve gelir vergisine ek damga vergisi kesintisi yapılıyor. Bu durumda asgari ücretle çalışan bir kişinin tediye ödemesi 3 bin 646 TL olacaktır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.