1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D'li taşeron maaşlarında şok açıklama geldi! Maaş zamları belli oldu mu? Yüzde 15 ila 17,5 arası zam bekleniyor…
4D'li taşeron maaşlarında şok açıklama geldi! Maaş zamları belli oldu mu? Yüzde 15 ila 17,5 arası zam bekleniyor…

4D'li taşeron maaşlarında şok açıklama geldi! Maaş zamları belli oldu mu? Yüzde 15 ila 17,5 arası zam bekleniyor…

2020 yılının son ayları gelirken 2021 ocak ayında meydana gelecek zam oranları ile beraber yüzdelik dilim kapsamında aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı kapsamından gelecek açıklamalar bekleniyor.

A+A-

Kadrolu yaşama geçen 4D taşeron işçiler için yüzdelik dilim, ek ödeme ile beraber refah paylarının ne olacağı merak ile bekleniyor. 4D taşeron işçiler için maaş görüşmeleri başladı ve ne kadar zam gelecek en merak edilen konulardan bir tanesi olmaya devam ediyor. Sizler için 4D taşeron maaş zamları hakkında merak edilen tüm detayları derledik.

4D taşeron işçilerin maaşlarına ocak ayında gelecek zam oranlarının ve yüzdelik dilim açıklamalarının ne şekilde olacağı merak ediliyor. İşçiler için zam oranları hakkında ne gibi gelişmeler olduğu hala merak edilirken bir yandan da aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından açıklamaların gelmesi bekleniyor. Ön görülen zam oranları ise yüzde 15 ve 17,5 olarak değişiklik gösteriyor.

4D taşeron maaş zammı belli oldu mu?

4D taşeron işçiler için önümüzdeki süreçler içerisinde tüm mali ve ekonomik hakların nasıl olacağı TİS sözleşmeleri ile belli olacak. Fakat bu durum hala netleşmedi. Vatandaşların netlik kazanması için hala önümüzde yer alan durumlar dikkatleri çekmeye devam ediyor. TİS görüşmeleri ile beraber 4D taşeron mali ve sosyal haklar da son bulacak ve yeni düzenlemeler gelecek. 31 Ekim tarihi ile sona eren sözleşmelerin ardından vatandaşların iş kollarında da değişimler meydana gelecek. Ekim ve Kasım aylarında yapılacak toplu iş sözleşmeleri ile birçok konuda aranan detaylar belli olacak.

Yüzdelik dilim, zammı ve ek ödeme…

4D taşeron işçiler için bu süreçlerde ön planda tutulan durumların en başlarında maaş zamları geliyor. Türk iş kapsamında gelen talepler günümüzde yüzde 8 ila 10 arasında olurken bu durumda yüzde 15 ve 17,5 bandı da dikkatleri çekiyor. Maaş zamlarının yanı sıra yüzdelik dilim düzenleme konuları da oldukça ön planda tutuluyor.

Toplu iş sözleşmeleri kapsamında vatandaşların kadrolu yaşama geçmeden daha önce maaşlarına gelen düzenlemeleri ilgilendiren yüzdelik dilimleri de masada yer alması talep edilen durumlar arasında. Beklenen taleplerden bir diğeri de eğitim, düğün ya da benzer alanlarda yapılacak olan ikramiyelerin yanı sıra ek ödeme ile ilgili ekonomik durumlardaki güncellemeler üzerinde oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.