1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D'li Taşeron İşçilerin Maaşları %100 Arttı! Resmi Olarak Yeni Maaşlar Ödenmeye Başlanacak!
4D'li Taşeron İşçilerin Maaşları %100 Arttı! Resmi Olarak Yeni Maaşlar Ödenmeye Başlanacak!

4D'li Taşeron İşçilerin Maaşları %100 Arttı! Resmi Olarak Yeni Maaşlar Ödenmeye Başlanacak!

Belediyelerden 4d taşeron işçileri için maaş zamları ile ilgili merak edilen detaylar gelmeye başladı. Hem sendika hem de belediye çalışanları için görüşmeler son hızı ile devam ediyor. Görüşme kapsamında yeni zam oranlarının ne yönde olacağı belirlenmeye devam ediyor. Bu anlarda en önemli adımı ise Çankaya belediyesi atıyor. Çankaya belediyesi bünyesinde yer alan tüm 4d taşeron işçiler için yüzde

A+A-

Belediye bünyesinde yer alan 4d taşeron işçiler gelen işçi düzenlemesi kapsamının dışında kaldılar. Bu süreç içerisinde ise belediyeler taşeron işçiler adına maaş ve sözleşme düzenlemeleri kapsamı ile beraber belediye ve sendika arasında gerçekleşiyor. Bu süreçlerde ise görüşmelerden en dikkat çekeni Çankaya belediyesi içerisinde yer alan taşeron işçiler için geldi.

Taşeronlar hayatlarında böyle bir zam görmedi...

Taşeronlar için adeta böyle bir zam asla görülmedi ve maaşlar tam iki katına kadar çıkacak. Çankaya belediyesi bünyesinde yer alan İmar A.Ş. ile Belde Ltd Şti bünyesinde çalışma hayatına devam eden taşeronlar için toplu sözleşmeler yapıldı. Genel iş başkanı Remzi Çalışkan sözleşmenin ardından yapmış olduğu bir açıklama sırasında alınan kararlar hakkında da bilgi verdi. Belediye bünyesinde oluşan tereddütler için ortadan kalkacağını dile getirdi. Fakat imzaların atıldığı sözleşme  kapsamı için teşekkürlerini iletmek istediğini de aktardı. Konuşma süreçlerinde Çankaya belediyesi ile beraber imzalanmış olan sözleşmelere vurgu yapan Çalışkan; çalışmaların son hızı ile devam ettiğini aktardı.

Zam oranları hakkında bilgi verdi...

Çankaya belediyesi başkanı Alper Taşdelen taşeron işçiler adına imzalaması yapılan sözleşme ile beraber konu hakkında bir açıklamada bulunarak dikkatleri çekti.

" Çankaya belediyesi ailesi olarak her çalışan her işçi her emekçi kardeşlerin olduğunu - hepsini saygı ile selamlamak istediğini - belediye içerisinde yer alan işçilerin - emekçilerin - haklarının teminat edileceğine dair sözlerin verildiğini - bu sözlerin de tutulduğunu - belediye kadrosu içerisinde yer alan ve toplu sözleşme haklarından yararlanan hakların kısıtlanması - gelen sözleşme ile beraber hem kısıtların kaldırılacak olduğu hem de işçi maaşlarına yüzde yüz oran ile zam uygulanacağı" hakkında bilgi verildi.

Zam oranları maaşlara ne zaman yansıtılacak?

Kamu bünyesinde yer alan 4d taşeron işçi maaşları çalışma bakanlığı ile beraber gerçekleştirilecek olan toplu iş sözleşme kapsamı ile beraber değişecek olan ve 31 Ekim tarihi ile kalkacak ama hala uygulamada olan sözleşme ile süreçlerin tamamlanacak olduğu dikkatleri çekti. Yeni ay gelmesi ile beraber 1 Kasım itibari ile yeni bir dönem de başlayacak.

Nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.