1. HABERLER

  2. MEMUR

  3. 4D'li Taşeron İşçileri Sevindiren Gelişme! Yargı Kararını Verdi...
4D'li Taşeron İşçileri Sevindiren Gelişme! Yargı Kararını Verdi...

4D'li Taşeron İşçileri Sevindiren Gelişme! Yargı Kararını Verdi...

Taşeron işçiler için yapılan feragat sözleşmesinin ardından yargı kararını açıkladı. Kastamonu Üniversitesinde çalışan bir çalışanın açmış olduğu dava içerisinde BAM tarafından işçi lehine sonuçlanma meydana geldi.  Güvenlik İş Sendikası boğanlar da açıklama yaptı ve çalışanlar için bin TL zam geldi. İşte merak edilen zam detaylar haberde...

A+A-

Taşeron işçiler için yapılan feragat sözleşmesinin ardından yargı kararını açıkladı. Kastamonu Üniversitesinde çalışan bir çalışanın açmış olduğu dava içerisinde BAM tarafından işçi lehine sonuçlanma meydana geldi.  Güvenlik İş Sendikası boğanlar da açıklama yaptı ve çalışanlar için bin TL zam geldi. 

 Taşeron çalışma hayatından kadroya geçen işçiler için bir karar alınırken, bir yandan da imzalatılan feragat namenin iptaline yönelik bir karar alınmaya gidiliyordu.  Güvenlik İş Sendikası tarafından yapılan açıklamaya göreyse  KHK  kapsamında gerçekleştirilmiş olan kanuna göre, 696 sayılı maddesindeki  değişiklik ile imzalanan feragat namenin geçerli olup olmadığı konusunda yargı kararının olmasına yer verildi.  Geçtiğimiz günlerde alt işverene de ait bir feragat nağme sözleşmesi imzalanmasıyla ilgili durum tekrar gündeme gelmiş.

 Sevindirecek karar açıklandı! Feragat name geçerli olmayacak…

 Taşeron işçilerin daha önce çalışmaya devam ettiği işyerinden Herhangi bir hak talep etme haklarının olmadığına dahi feragat name yer alıyordu.  Fakat bu durum bazı işçilerin baskısı tarafından kabul edilmedi.  Bazıları dava açarak, dava içerisinde ilk derece mahkemesiyle çalışan aleyhine verdiği karar ortaya çıktı. Böyle  bir feragat namenin  olmadığına karar verildi. Kastamonu Üniversitesinde çalışmaya devam eden bir işçinin toplu iş sözleşmesi karşına alacak, döne ilgilendiren karar ise belli olmuştur.

 İşçiler için tamamen TL zam geldi

 Taşeron çalışanlar için bir sevindirici haberde, Urfa Belediyesi tarafından verildi. Hisse maaşlarına yüzde 45 oranında bir artış getirilerek çalışanların yüzleri güldürüldü.  Sözleşmenin ardından çalışanlar adına bin TL zam yapılacak olduğu duyuruldu. Gelen bu zam ile vatandaşların yüzleri bir hayli gülecek. Haklarını elde etmek için uzun süre mücadele veren taşeron işçileri kadroya geçmek adına toplu imza verdikten sonra yavaş yavaş hak ettikleri hakları almaya başlıyorlar. Bunlardan bir tanesi de Urfa belediyesi tarafından gelen açıklama ile maaşlarda yüzde kırk beşlik oran ile 1000 TL değerindeki zam oluyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum