1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D’li Taşeron İşçilere Yüzdelik Dilim ve Enflasyon Farkı Kaç TL? İşte Detaylar
4D’li Taşeron İşçilere Yüzdelik Dilim ve Enflasyon Farkı Kaç TL? İşte Detaylar

4D’li Taşeron İşçilere Yüzdelik Dilim ve Enflasyon Farkı Kaç TL? İşte Detaylar

Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan taşeron işçinin talepleri maaş bordrosuna yansımıştı. Ancak Sağlık bakanlığı için yapılan uygulama diğer taşeron işçilerde uygulanmadı. Yalnızca resmi yazıya istinaden bir çalışana uygulandı. Bu kapsamda diğer taşeron işçiler kendilerinin de neden yüzdelik dilim alamadıklarını merak ediyorlar. İşte habere ilişkin diğer detaylar..

A+A-

Milyonlarca vatandaşın son dönemde en çok merak ettikleri konulardan bir tanesi de 4D’li taşeron işçilere yüzdelik dilim ve enflasyon farkı konusu oldu. Konuya ilişkin olarak CİMER bir cevap yazısı göndermişti. Söz konusu olan Sağlık Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan taşeron işçinin talepleri maaş bordrosuna yansımıştı.

Ancak Sağlık bakanlığı için yapılan uygulama diğer taşeron işçilerde uygulanmadı. Yalnızca resmi yazıya istinaden bir çalışana uygulandı. Bu kapsamda diğer taşeron işçiler kendilerinin de neden yüzdelik dilim alamadıklarını merak ediyorlar. İşte habere ilişkin diğer detaylar..

Yaklaşık olarak 900 bin taşeron işçinin alınması ardından bu işçilere taşeron olduklarında imzaladıkları toplu iş sözleşmesindeki tutar kadar ücret ödenmesine karar verilmişti. Yüksek Hakem Kurulu tafrandan yapılan toplantı ardından taşeron işçilere alt ayda bir %4 oranında maaşlarına zam yapılması uygun görülmüştü. Bu kapsamda zamlar kamuda çalışan taşeron işçiler için Ekim ayında ve belediyelerde çalışan taşeron işçiler için de Haziran ayında yapılacak.

2020 yılı taşeron işçiler için son derecede önemli bir yıl olurken haklarını aramak adına gösterdikleri mücadele devam ediyor. Taşeron işçi maaşları kamuda çalışan normal işçilerin maaşlarına göre daha düşük. Bu kasamda 6 ayda bir %4 oranında zam alan taşeron işçiler aldıkları zamlar konusunda iyileştirme yapılmasını istiyor.

Yerel seçim öncesinde bazı belediyelerde taşerona işçilere aylık 635 lira zam yapılması diğer taşeron işçileri de umutlandırmıştı. Konuya ilişkin olarak 2023 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimi olması nedeniyle haklarda iyileşme olması umut ediliyor.

Taşeron İşçilere Asgari Ücret Zammı

Kamu kurumları tarafından yapılan hizmet alım ihalelerini kazanan özel firmaların bünyesinde istihdam edilen ancak fiili olarak kamu hizmeti yürüten taşeron işçilere asgari ücret zammı olup olmayacağı konusu da son dönemlerde oldukça merak ediliyor.

Bu konuda henüz herhangi bir adım atılmış değil. İşe başlamadan önce yapmış oldukları toplu sözleşme gereği altı ayda bir %4 oranında zam alan taşeron işçiler arasında maaşları asgari ücret altında kalan taşeron işçiler olursa maaşları asgari ücret seviyesine çekilecek.

Taşeron olarak çalışırken kadroya alınan işçiler için de Yüksek Hakem Kurulu kararına göre toplu i sözleşmesi hükümleri 2020 yılına kadar geçerli olacak şekilde düzenlenmişti. Bu karara göre 6 ayda bir maaşlarında %4 oranında zam olan işçiler için enflasyon farkı ve ilave tediye gibi birçok konuda sosyal ve mali konular yönünden hakların eksikliği ortaya çıkmıştır.

www.nutuk.com.tr

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.