1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D'li taşeron işçilere yüzde 17,5 zam! Taşeron maaşları hakkında son açıklama geldi!
4D'li taşeron işçilere yüzde 17,5 zam! Taşeron maaşları hakkında son açıklama geldi!

4D'li taşeron işçilere yüzde 17,5 zam! Taşeron maaşları hakkında son açıklama geldi!

Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından taşeron işçiler için yüzdelik dilim hesaplamaları bekleniyor. Ek ödemeden refah paylarına ve yüzdelik dilim düzenlemesi konularına dair görüşmeler hız kesmeden devam ediyor.

A+A-

Kasım ayının gelmesi ile beraber 2021 yılında uygulanacak maaş zam oranları da merakla bekleniyor. Taşeron maaş zamlarında son durum...

Taşeron işçi maaş zammı açıklandı mı?

Taşeron işçiler için uzun zamandır beklenen ve önümüzdeki yıllar içerisinde ekonomik ve tüm mali hakların belirlenecek olduğu TİS görüşmeleri hala belli olmadı. Fakat yakından takip edebilecekleri bir durum da dikkatleri çekiyor.

Bu süreç içerisinde ilk olarak taşeron işçi olarak istihdam edenler için açıklanmış mali ve sosyal hakların sona vermesi beklenirken 31 Ekim de sona erdi. Bunun ardından taşeronların iş kollarında değişimler meydana gelecek ve TİS görüşmeleri yapılacak.

Ekim ve Kasım ayının ilk zamanlarında belli olacak gibi duruyor.

Yüzdelik dilimden maaş artışına

Taşeron işçiler tarafından bu süreçlerde en büyük merak ile beklenen durumlardan bir tanesi de maaşlarına gelecek zam oranları oluyor. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı tarafından gelen teklif ve Türk iş talebi ciddi anlamda önem taşırken gündemde en çok yüzde 8 ve 10 bandı dikkatleri çekiyor. Tabi ki yüzde 17,5 ve 20 bandı da…

Yüzdelik dilim düzenlemeleri de ciddi anlamda önem taşıyor. Kadrolu yaşama geçmeden önce maaşlarının asgari ücret oranlarına göre düzenlenmesinin söylenmesi masada görüşülmesi beklenen bir konu olmasına neden oluyor. Taşeronlar tarafından beklenen taleplerden bir tanesi de bayram, eğitim, düğün ve diğer alanlarda vatandaşlar için verilecek ikramiye ile ek ödeme alanlarında oluyor.

Yeni haklar uygulamaya giriyor…

Mali ve sosyal haklar konusunda uzun zamandır düzenlemeler beklenirken yeni haklardan maaş zamlarına ve diğer ödemelere ne zaman yansıyacak olduğu konusu merak ediliyor. 31 Ekim 2020 kritik tarihlerden birisi oldu. Mevzuat ile beraber yeni haklar gündeme gelmeye başladı. Aile çalışma ve sosyal hizmetler bakanlığı kapsamında görüşmeler yakın zamanda başlayacak.

Tayin hakları…

Taşeron işçiler bir an önce kendilerine tayin haklarının gelmesi gerekirken mahkeme kararına dikkatleri çekiyor. Eğer eşler kamuda istihdam ediyorsa gerçekleşecek. Eşi kamuda istihdam eden bir vatandaş tarafından açılan dava karşısında tayin hakları verildi. İller arasında yapılabilecek tayin hakları için ilk olarak eşlerin kamuda çalışması ve farklı iller için istenmesi geliyor. Basın kapsamında bulunan tayin hak düzenlemesi için taşeron işçilere farklı olasılıklar gelebilir. Bunlar;

  1. İl içi ve il dışı tayin hakları
  2. Eşi farklı ilde olanlara tayin hakkı
  3. Kurum içi tayin hakkı ihtimaller arasında yer alıyor.

Taşeron işçiler tayin için haklarını talep ederken 2020 TİS görüşmeleri sırasında görüşülecek konulardan bir tanesi oluyor. Çalışma bakanlığı ve yetkili sendikalar bu konuda ne karar verecek büyük bir merak ile bekleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.