1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D’li Taşeron İşçilere Son 5 Yılın En Büyük Zammı Geldi! 2021 Taşeron İşçi Maaşları Belli Olmaya Başladı…
4D’li Taşeron İşçilere Son 5 Yılın En Büyük Zammı Geldi! 2021 Taşeron İşçi Maaşları Belli Olmaya Başladı…

4D’li Taşeron İşçilere Son 5 Yılın En Büyük Zammı Geldi! 2021 Taşeron İşçi Maaşları Belli Olmaya Başladı…

İnternet üzerinde araştırılan ve en çok merak edilen konulardan birisi ise 4D’li taşeron işçilerin maaşlarına gelecek zammın ne zaman belli olacağı. Yılın son ayına girilmesine oldukça az bir zaman kala, 2021 yılında gelecek zamlar konuşulmaya başlandı.

A+A-

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılacak açıklama sonucunda zamlar için yüzdeler kesinleşecek. Kasım ayının yarılanmasının sonrasında kadroya alınan 4D’li taşeron işçi çalışanlarının ilave payları, yüzdelik dilimleri ve refah payları araştırılıyor. Yüzlerce kişinin internet üzerinden aradığı o bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

4D’li taşeron işçilerin maaşlarına gelecek zam ne zaman kesin olarak açıklanacak? Sorunu internet üzerinde araştıran yüzlerce kişi bulunuyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 2021 tarihine yaklaşılması ile birlikte açıklamalara hazırlanıyor. Bu açıklamalar sonucunda yeni maaş oranları öğrenilecek ve kişiler yeni maaşlarını hesaplayabilecekler.

4D’li Taşeron İşçilere Verilecek Zam Resmi Olarak Açıklandı Mı?

Taşeron işçiler için önümüzdeki zamanlarda alacakları hakların tarihi resmi olarak sözleşmede ifade edilmiyor. Ancak işçilerin adım adım kontrol edebilecekleri bir süreç yer alıyor. Bu süreç içerisinde ise mali ve sosyal haklar sözleşmesi olarak bilinen sözleşme içerisindeki hakları, tamamen sonlandırılacak.

Ancak bu sözleşmenin sonlanması için son gün 31 Ekim olarak ifade ediliyor. Bu tarihten itibaren 4D’li taşeron işçilerin alanları değiştirilerek ve yeniden iş sözleşmeleri imzalanacak. Bu durum içerisinde ise Ekim ve Kasım aylarının ilk zamanlarında toplu iş sözleşmesinin içerisindeki maddeler tam olarak bilinecek.

Taşeron İşçilere Yapılacak Olan Ödemeler

Taşeron işçiler ise gözlerini kendilerine yapılacak olan maaş zamlarına çevirmiş durumdalar. Çalışma Bakanlığı’nın teklifine göre %8 ile %10 arasında bir oran yer alıyor. Ancak Türk İş’in istediği oranlar ise %17,5 ile %20 arasında bulunuyor. Bunların haricinde yüzdelik dilimlerin iyileştirilmesi de söz konusu bulunuyor.

4D’li taşeron işçilerin aylıklarının kadroya dahil olmadan önce, asgari ödeme ile aynı oranda iyileştirme talebinin de ele alınması bekleniyor. Diğer bir istek ise düğün, eğitim ve bayram gibi çeşitli zamanlarda yapılan ilave ödemelerin iyileştirmesi olarak bulunuyor.

4D’li Taşeron İşçiler Ne Zaman Yeni Haklarını Alacaklar?

4D’li taşeron işçiler yeni mali ve sosyal haklarından ne zaman yararlanacaklarını merak ediyor, çeşitli araştırmalar yapıyorlar.

31 Ekim 2020 itibari ile kişilerin yeni haklarının geçerli olması başlayacak. Çalışma Bakanlığı ise bu konuda gerekli çalışmaları başlattı ve 31 Ekim tarihinden önce bütün ayrıntılar belli olacak.

Taşeron İşçilerin Tayini

Taşeron işçilerin tayin edilme hakkı hususunda bir mahkeme sonucu yer alıyor. Bu sonuç ise kamuda çalışan bir vatandaşla evli olan bir taşeron işçisinin davası sonucu gündemde bulundu. Mahkeme, taşeron işçinin eşi ile aynı şehir içerisinde atamasının olmasında karar kıldı.

Şehirler arası yapılan bu atama sonucunda ise en önemli nokta, taşeron işçi olarak çalışan bir kişinin şehirler arasında tayininin kabul edilmesi. Gündemde bulunan tayin hakkı ile ilgili bazı tahminler görüşülüyor. İlk seçenek şehir içi ya da dışı olmak üzere bütün taşeron işçilerin bu hakka sahip olması. Diğer seçenek ise eşi başka şehirde yaşayan taşeron işçilerin bu hakkı elde etmesi. Bu durumların haricinde yalnızca kurum içerisinde atamaların olması da bir olasılık olarak ele alınıyor.

2020 senesinde yapılacak olan Toplu İş Sözleşmesi içerisinde taşeron işçilerin atama haklarının da görüşülmesi olası bir durum olarak düşünülüyor. Çalışma Bakanlığı ile işçilerin bağlı bulunduğu sendika arasında oluşacak sonuç ise toplamda 900 bin kişi tarafından takip ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum