1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D'li taşeron işçilere müjde! Cumhurbaşkanı açıklama yaptı: Taşeron zamları geliyor mu?
4D'li taşeron işçilere müjde! Cumhurbaşkanı açıklama yaptı: Taşeron zamları geliyor mu?

4D'li taşeron işçilere müjde! Cumhurbaşkanı açıklama yaptı: Taşeron zamları geliyor mu?

Taşeron işçiler tarafından uzun bir süredir beklenmeye devam edilen gelir artışları sırasında Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan açıklama yaptı. Sonunda beklenen müjde ile herkes karşılaştı. 900 bin üzerinde bulunan 4D taşeron işçilere gelen güzel haber ve merak edilen tüm detayları…

A+A-

KHK kapsamı ile beraber kadrolu çalışma modeline geçen 4D taşeron işçiler için Başkan Erdoğan tarafından beklenen büyük destek ile müjdeli haberler gelmeye devam ediyor. Ortalama olarak 900 binin üzerinde bulunan 4D taşeron işçiler için yeni bir dönem de başlayacak.

Belediyeler içerisinde Temmuz ayı itibari ile sendika değişimlerinin meydana gelmesi kamu kurumlarında da 1 Kasım tarihi itibari ile yeni süreç başlayacak. 4D taşeron işçilere beklenen ücretlerde artışları beraberinde getiren toplu iş sözleşmelerine de dahil olacaklar. Bunların yanı sıra özlük hakları gibi birçok yeni hakların da sahibi olacaklar.

Başkan Erdoğan müjdeyi verdi…

4D taşeron işçileri sevindiren haberler gelmeye devam ederken müjdeyi Başkan Erdoğan verdi. Merkezi idare kapsamında kamu hayatına geçen vatandaşlar için kendi iş yerlerinde geçerli olacak toplu iş sözleşmelerinin hükümleri kapsamında 31 Ekim 2020 tarihinden daha sonra taşeron işçiler için yeni yasal bir düzenleme de geliyor.

Bu sayede daha iyi bir statüde yer alacaklar. Temmuz ayı itibari ile beraber yerel idareler üzerinde uygulamaya da geçildi. Geçiş dönemleri sırasında ücretler üzerinde yıllık kapsamda yüzde 4 + 4 olacak şekilde sağlanan toplu sözleşmeler de uygulamaya alındı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum