1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D’li Taşeron işçilere müjde! 4. Tediye ödemelerinin ne zaman yapılacağı belli oldu…
4D’li Taşeron işçilere müjde! 4. Tediye ödemelerinin ne zaman yapılacağı belli oldu…

4D’li Taşeron işçilere müjde! 4. Tediye ödemelerinin ne zaman yapılacağı belli oldu…

Taşeron ve kamu işçileri için beklenen müjdeli haber geldi. Yılda 4 taksit ile yapılan 52 günlük ödemelerin ilk üç taksitlerinin yapılmasının ardından gözler dördüncü taksitlere çevrildi. 2020 yılının son ayları gelirken vatandaşlar dördüncü ödemeleri ne zaman alacaklarını araştırmaya başladı.

A+A-

Taşeron işçiler tarafından beklenen müjdeli haber resmi gazetede yayına alındı. Merakla beklenen tediye ödemeleri ne zaman yapılacak?

4D taşeron işçiler tarafından merakla beklenen tediye ödemeleri için net tarih beli oldu. İlk ödemelerini 31 Ocak, ikinci ödemlerini 22 Mayıs ve üçüncü ödemelerini 27 Temmuz tarihinde alan taşeron işçiler dördüncü ödemelerini ne zaman alacaklarını merak ediyordu. Tüm taşeron vatandaşların gözleri bir anda dördüncü ödeme tarihine çevrildi.

2020 4. İlave tediye ödemeleri ne zaman?

4. ilave tediye ödemeleri için net tarih resmi gazete ile yayına alındı. Net tarihin belli olmasının ardından vatandaşlar ödemelerini 14 Aralık 2020 tarihinde alacaklar. Kadrolu yaşama geçen 900 bin üzerinde taşeron istihdam etmeye devam ediyor.

4. tediye ödemeleri ne kadar verilecek?

4D taşeron işçiler için her yıl dört taksit ile 52 günlük ilave tediye ödemeleri verilir. Her ödeme sırasında 13 günlük ödeme maaşlarına eklenir. Ödemelerin hesaplanması için vatandaşların brüt maaşlarından yola çıkması gerekir. Ay içerisinde aldıkları brüt ücreti 30’a böldükten sonra 13 ile çarpmak gerekir. Ardından damga vergisi, SGK prim ve gelir vergilerini çıkararak ödemeler yapılır. Asgari ücret ile istihdam eden bir işçi yıl içerisinde toplam 52 gün karşılığında devletten 3646 TL ek ödeme alır.

İlave tediye ne anlama gelir?

6772 sayılı kanun ile kamu işçileri için her yıl 52 günlük ilave tediye ödemeleri hüküm altına alınmıştır. Kanun ile güvence altına alınan bu ödemeler vatandaşlar için sunulan bir hak olduğu için tüm kamu işçileri yararlanabiliyor.

Genel yönetim kapsamında bulunanlardan kamu idarelerinde kadrolu yaşama geçen, ayrı tüzel kişilikleri yer almadan sadece devlet tüzel kişiliği ile devam eden genel bütçe kapsamında yer alan kamu idare bünyesindeki kurumlarda kadrolu yaşama gelen işçiler için her yıl 52 günlük tediye ödemeleri yapılır.

Tediye ödemeleri kimlere verilir?

Tediye ödemeleri istihdam eden tüm işçilere ödenmiyor. 6772 sayılı kanun kapsamında devlet ve devlete bağlı müesseseler içinde çalışanlara yapılacak ve kanun ile koruma altına alınan tediye ödemelerinin kimlere verileceği şu şekilde açıklanmıştır:

  1. Özel bütçeli idarelerde çalışanlar
  2. Belediye ve özel idarelerde hizmet akdi ile istihdam edenler
  3. Genel ve katma bütçeli kurumlarda istimdan edenler
  4. Kamu iktisadi teşekkülleri olarak istihdam edenler
  5. Sermayenin yüzde ellisinden daha fazlası devlete ait kurum ve kuruluşlarda istihdam eden işçiler için ödemeler yapılır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.