1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4/D'li Taşeron İşçilere Görev Tanımı Maaş Zammı, Tayin ve Yüzdelik Dilim Olacak Mı?
4/D'li Taşeron İşçilere Görev Tanımı Maaş Zammı, Tayin ve Yüzdelik Dilim Olacak Mı?

4/D'li Taşeron İşçilere Görev Tanımı Maaş Zammı, Tayin ve Yüzdelik Dilim Olacak Mı?

4/D’li taşero olarak yer alan işçiler için görev tanımı yapılacak olan maaş zammı, tayin ve yüzdelik dilim adına önemli gelişmeler meydana gelmeye devam ediyor. 950 bin işçi adına yapılacak olan TİS yapılacak olan görüşmeleri büyük bir merak ile bekliyor. Bunun ardından alınacak zam belli olacak.

A+A-

4/D’li taşeron olarak yer alan işçiler için görev tanımı yapılacak olan maaş zammı, tayin ve yüzdelik dilim adına önemli gelişmeler meydana gelmeye devam ediyor.  950 bin işçi adına yapılacak olan TİS yapılacak olan görüşmeleri büyük bir merak ile bekliyor.

Bunun ardından alınacak zam  belli olacak. 3 aylık erteleme daha yapılmayacaksa belediye işçilerine ait olan sözleşmeler Ağustos ayında, diğer işçiler adına da daha önceden yapılacak açıklama sırasında 31 Ekim 2020 tarihi ile TİS görüşmelerini bekliyorlar.

Toplu İş Sözleşmesi Görüşme Tarihi Ne Zaman?

Korona virüs nedeni ile yapılacak olan toplu sözleşme görüşmelerinin ertelenmesiyle karar yayınlandı. Toplu sözleşmeler adına yer alan durum Temmuz ayına kadar olmayacak. Üç aylık erteleme daha olmazsa belediye işçileri adına sözleşmeler Ağustos ayında, diğer işçiler adına da 31 Ekim 2020 tarihi içerisinde TİS görüşmelerinin de başlaması merak ile bekleniyor.

17386.jpg

4D'li Taşerona Tayin Hakkı

Taşeron işçiler adına yer alacak maaş zammı konusunda yanında yer alacak düzenleme ile bekledikleri durum tayin hakkıdır. KHK ile kadro alımları ardından yapılacak olan mali ve sosyal haklar çizelgesi içerisinde olmayan durumlar dava örnekleri yer alıyor. Bu nokta içerisinde tayin hakkı adına çalışma yapılmasını isteyen işçiler yasalaşma durumu bekliyor.

Ne Kadar Zam Alacak?

Belediye işçileri adına yer alan maaş zamları 2021 içerisinde 9,51lik beklenen enflasyona göre hesaplanacak. 2023 maaş zammı adına yapılacak olan durum 8.52lik duruma göre TÜFE durumuna uygun yapılacak.

Taşeron İşçi Adına Enflasyon Etkilenmesi

2018 yılı itibari ile bu zamana kadar YHK ile imzalanması yapılan Toplu İş Sözleşmesi adına bağlı olarak yılda ortalama olarak yüzde sekiz oranında maaş zammı yapılacak. 2021 enflasyon 9.51lik, 2022 için TÜFE beklentisi için 8.52 olarak açıklandı

17347.jpg

Toplu İş Sözleşmesi Gündemi İçerisinde Hangileri Yer Alacak?

Taşeron işçiler için Ramazan ve Kurban bayramları öncesi 75 TL değerinde bir ödeme yapılıyor. Eğitim adına yapılacak olan eğitim tutar oranında yükseltilmesi bekleniyor. Tayin hakları ile ilgili gerekli görüşmeler hala devam ediyor.

www.nutuk.com.tr

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum