1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D’li taşeron işçilere beklenmedik karar! Resmen hayalleri suya düştü…
4D’li taşeron işçilere beklenmedik karar! Resmen hayalleri suya düştü…

4D’li taşeron işçilere beklenmedik karar! Resmen hayalleri suya düştü…

4d taşeron işçi kapsamında hayatına devam edenler için kötü haberler gelmeye devam ediyor. Uzun zamandır kendileri için iyi haberler gelsin diye bekliyor olsalar bile maalesef ki korkulan durum oldu ve kötü haber geldi.

A+A-

Bu haberi duyan tüm işçiler her ne kadar istemese bile adeta yas tutacak kadar isyan ettiler. Taşeron işçilerin kamuda kadrolu yaşama geçmelerinin ardından maalesef ki kötü haber çok geç kamadan geldi. Gelen haber derin bir yas havası oluşturdu. Gelen haberle resmen ne yapacaklarını bilemez hale geldiler.

Onlar her ne kadar iyi yönde haber bekliyor olsalar bile durum tam tersi oldu ve hayalleri bir anda yıkıldı. Taşeronlara nasıl bir haber geldi, bekledikleri nasıl yönde ilerliyordu?

Uzun bir süre boyunca kadrolu yaşama geçen vatandaşlar için TİS görüşmeleri bekleniyordu. Her ne kadar 900 binin üzerinde bulunan kadrolu yaşama geçen taşeron işçiler için çok yakından ilgilendiren haberler gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar bir an önce TİS görüşmeleri olsun ve maaşlarına beklenen zam oranları gelsin diye bekliyor. Maaş konusu büyük bir merak ile bekleniyor.

4d taşeron işçi olarak istihdam eden vatandaşlar için yıkım derecesinde bir haber geldi. TİS için meydana gelecek görüşmeler için maalesef ki bir süre daha vakit olduğu haberi geldi. Uzun süredir beklenen durum karşısında pozitif bir durum olmadığı da aktarıldı. Uygun ve pozitif yönlü beklenen çözüm yolları için tam tersi durumlar oldu. Vatandaşlar bu kötü haber ile yüz yüze oldu ve dertlerine çözüm yolları aranacak TİS görüşmeleri için biraz daha beklemen gerektiği aktarıldı.

4d taşeron işçilerin 31 Ekim tarihinde sözleşmelerinin sona ermesi ile yeni döneme geçecekler. Merakla beklenen TİS görüşme süreleri uzayabilecek.

TİS görüşmelerinde neler gündemde olacak?

·  tayin haklarının görüşülmesi

·  maaşlarına gelecek olan zamlar

·  verilen ikramiyelerdeki zam oranları

·  Yüzdelik dilim gibi önemli konular gündemde yer alacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.