1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D'li taşeron işçiler için üzücü haber geldi! Gelen haber adeta herkesin hayallerini suya düşürdü...
4D'li taşeron işçiler için üzücü haber geldi! Gelen haber adeta herkesin hayallerini suya düşürdü...

4D'li taşeron işçiler için üzücü haber geldi! Gelen haber adeta herkesin hayallerini suya düşürdü...

4D taşeron işçi olarak çalışma hayatına devam eden vatandaşlar her ne kadar kendileri için iyi haber bekleseler bile korktukları durum başlarına geldi ve o üzücü haber ile hüsrana uğradılar. Adeta gelen haber karşısında isyan ederek yas tutacak kadar kötü etkilendiler.

A+A-

Kamu hayatına geçmelerinin ardından 4D taşeron işçiler için kara haber de geç kalmadı. Gelen haber karşısında her ne kadar ne yapacaklarını bilemez hale gelseler bile kendileri için yeni bir çıkar yolu aramaya başladılar. Ne kadar 4D taşeron işçiler düzeleceğine dair umutları yer alsa bile maalesef ki istenen durum da sanılan gibi olmadı. İşte 4D taşeron işçileri derinden yaralayan o kötü haber…

Geçtiğimiz aylarda uzun bir süre beklenen toplu iş sözleşmelerinin görüşmelerinin tamamlanmasının ardından beklemedikleri kadar kötü bir haber geldi. 900 binin üzerinde yer alan 4D taşeron işçiyi çok yakından ilgilendiren haber de geldi. Bir yandan merak ile beklenen görüşmelerin ne zaman tamamlanacak olduğu araştırılmaya devam ederken, görüşmelerde hangi konuların ön planda olacağı da merak ile bekleniyor. Bir yandan da 4D taşeron işçilerin maaşlarına gelecek olan zam oranlarının ne kadar olacağı büyük bir merak ile beklenmeye devam ediyor.

4D taşeron işçi statüsü ile çalışma hayatına devam eden vatandaşları adeta yıkacak bir haber de geldi. Toplu sözleşme için yapılacak görüşmelerin çok uzun bir zaman sürecek olduğunun yetkililer tarafından aktarılmasının ardından beklenen pozitif bir gelişmenin de olmadığı aktarıldı. Bu kadar sürecin çok uzamasının ardından 4D taşeron işçiler ne yapacaklarını kestiremez oldular. Pek çok bu kapsamda yer alan vatandaşlar kısa sürede her şeyin tamamlanacağını ve dertlerine çözümler bulunacağını beklerken sürecin daha da çok uzaması karşısında hayal kırıklıkları ile yüz yüze oldular.

4D taşeron işçiler haklarını kısa süre içerisinde alabilmek için kendileri adına görüşmelerin bitmesini bekliyordu. Bu kapsamda sürecin daha da uzayacak olması ve 31 ekim günü sona erecek sözleşmelerin yenilenmesi de gerekiyor. 31 ekimin ardından biten sözleşmelerin ne olacağı da merak edilirken toplu sözleşmelerin de ne zaman olacağı araştırılmaya devam ediyor. Adeta gelen bu kötü haberler tüm 4D taşeron işçilerin belini büktü.

Hak – iş sendika başkanı Mahmut Arslan tarafından gelen açıklama ile de 900 binin üzerinde yer alan 4D taşeron işçiyi ilgilendiriyor. Yapmış olduğu açıklamaları içerisinde sürecin daha çok uzama ihtimallerini aktardı.

2020 TİS görüşmelerinde neler gündemde olacak?

4D taşeron işçiler için TİS görüşmelerinin kısa bir süre içerisinde yapılaması gerekiyor olsa bile sürecin uzamış olduğu bilgisi aktarıldı. Hem maddi alanlarda hem de manevi alanlarda yer alan haklarını talep eden 4D taşeron işçiler bir yandan da;

  1. tayin haklarının görüşülmesi
  2. maaşlarına gelecek olan zamlar
  3. verilen ikramiyelerdeki zam oranları
  4. Yüzdelik dilim gibi kendilerini yakından ilgilendiren konuların ne olacağını merak ediyor.

Mahmut Arslan yapmış olduğu açıklama kapsamında her ne kadar vatandaşların kısa sürede sonuca bağlanmasını istiyor olsa bile ister istemez sürecin bu pandemi döneminde uzayacak olduğunu – ortalama olarak birkaç ayın sonunda imzaların atılacak olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.