1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. 4D’li Taşeron İşçiler İçin Tediye Ödemesi ve Zam Oranı Belli Oldu! Yüzde 17.5 Zam Oranı Belirlendi, Tarih Açıklandı…
4D’li Taşeron İşçiler İçin Tediye Ödemesi ve Zam Oranı Belli Oldu! Yüzde 17.5 Zam Oranı Belirlendi, Tarih Açıklandı…

4D’li Taşeron İşçiler İçin Tediye Ödemesi ve Zam Oranı Belli Oldu! Yüzde 17.5 Zam Oranı Belirlendi, Tarih Açıklandı…

Taşeron işçiler, bir süredir yüzdelik dilim ve zam oranı hakkında son dakika gelişmelerine şahit oluyor. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar ile; güncel zam oranları yeniden araştırılmaya başlandı. 4D’li taşeron zammı ve tüm detaylar Nutuk.com.tr’de

A+A-

Taşeron işçilere ne kadar zam gelecek, zam oranı belli oldu mu ve diğer tüm detaylar, bir süredir yoğun bir şekilde araştırılıyor. Aktarılan son bilgiler ve gelişmeler ile, zam tahminleri açıklandı. Peki, taşeron işçilere ne kadar zam gelecek? Konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar ve tahminler haberimizin devamında…

Asgari ücretin altında maaş alan kişilere yapılacak olan yüzdelik dilim düzenlemesine dair yeni detaylar gelmeye başladı. Yapılacak zam oranı ve diğer tüm detaylar netleşiyor. 4D’li taşeronlarda güncel zam oranı nedir?

4D'li Taşeron Zammında Son Durum;

Asgari ücretin yani 2.324 TL’nin altında maaş alan tüm vatandaşlar; yeni yüzdelik dilim düzenlenmesini yakından takip ediyor. 2020 TİS sayesinde aylık ödenen maaşlarda; yüzde 10, yüzde 12, yüzde 15 ve yüzde 17 buçuk oranında zam bekleniyor.

Kamu bünyesinde çalışan taşeronlar, TİS’in 2020’de yaptığı toplantılardan güzel ve tatmin edici zam oranları bekliyor. Milyonlarca işçinin beklediği gibi şayet  Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bu alanda bir adım atarsa; tüm işçilerin maaşları ve alacakları zam oranları yeniden hesaplanarak ödenmeye başlanacak.

Bu gelişme yaşanırsa; işçiler kadrolu işçi sınıfına geçmeden önce aldıkları maaşların tutarı oldukça önemli olacak. O dönemlerde asgari ücret ile çalışan kişilerin maaşları ve alacakları zam, asgari ücret oranına göre belirlenecek, ödemeler buna göre yapılmaya başlanacak.

2020 4. Taksit Tediye Ödeme Tarihi Belli Oldu Mu?

Resmi Gazete kapsamında yayımlanmış olan karara göre, kadrolu olarak işe başlayan kamu ve taşeron işçilere yapılması planlanan tediye ödemelerinin tarihleri açıklandı. Buna göre, 5. Taksit 2020 yılında kesin olarak yapılacak. Bakanlık tarafından açıklanan tarih ise; 14 Aralık 2020 tarihi. 900 bini aşkın taşeron işçi, bu gelişme ile sevinecek.

Tediye Ödemeleri Ne Kadar Olacak?

1 yıllık 52 gün tediye ödemeleri yani ikramiyeler; 4 ayrı taksit olarak ödeniyor. 13 günlük ödemelerin hesaplanabilmesi için; taşeron işçilerin aldıkları brüt ücret baz alınıyor. Bu sayede de ücret hesaplanması gerçekleşiyor.

Hesaplanan toplam tutardan SGK prim ve gelir vergisinin yanı sıra; ek olarak damga vergisi kesintisi de yapılıyor.

Yapılan ve aktarılan bilgilere göre de; Asgari ücret ile çalışan bir kişi; 52 günlük tediye ödemesi kapsamında 3 bin 646 Türk Lirası ödeme alacak.

Kimler Tediye Ödemesi Alabilecek?

52 günlük ikramiye ödemeleri, bütün işçilere verilen bir ikramiye ya da ödeme türü değil. 6772 sayılı Devlet ve Ona Bağlı Müesseselerde Çalışan İşçilere İlave Tediye Yapılması Hakkındaki Kanun kapsamında yer alan kamu işçilerine ve kadrolu işçilere tediye ödemesi / ikramiyesi yapılmaktadır.

Peki, hangi işçilere ilave tediye ödemesi yapılacak?

  1. Kamu iktisadi teşekküllerinde çalışan işçiler,
  2. Genel ve katma bütçeli kurumlarda çalışanlar
  3. Özel bütçeli idarelerde istihdam edenler
  4. Sermayesinin yüzde 50’sinden daha fazlası devlete ait olan tüm kuruluş ve kurumlar
  5. Özel idarelerin yanı sıra, belediyelerde hizmet akdi kapsamında çalışmakta olan bütün işçiler ilave tediye ödemesi alabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Sizlerin seslerini duyurabilmek için konu ile alakalı yorumlarınızı, görüşlerinizi fikirlerinizi mutlaka yazın.
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.